Beste baardtrimmer top 8 van 2021: van stoppelbaard tot lange baard

Je laat je baard staan? Nice! Dit zijn de beste baardtrimmers die jou kunnen helpen om je baard net en strak in model te houden.Of je nu liever een 5 o’clock shadow baard of een stijlvolle stoppelbaard draagt, er is altijd een baardtrimmer die past bij jouw behoeften. Je kunt ook helemaal los gaan en vette fades maken of line-ups. Of misschien zoek je een alles-in-een oplossing met opzetstukken waar je ook je neushaar en oorhaar mee kunt bijwerken. Als je een man bent die er graag goed en verzorgd uitziet, dan is een investering in een van deze baardtrimmers een no-brainer. De Philips BT5515 is een uitstekende en betaalbare baardtrimmer die de meeste baarden er perfect uit laat zien.

Dit zijn ze, de 8 beste baardtrimmers van 2021:

De beste koop

Philips baardtrimmer BT5515/15

Beste koop: Philips baardtrimmer BT5515

Check de prijs bij:

Deze krachtpatser van Philips is voor de meeste mannen met baard een perfecte baardtrimmer voor een prima prijs. Met het draaiwiel stel je eenvoudig nauwkeurig je gewenste lengte in van 0.4 tot 20 mm met tussenstappen van 0.2 mm, afhankelijk van welke baardkam je erop zet. Het ‘Lift & Trim PRO-systeem’ zorgt ervoor dat de haren opgelift worden voordat ze getrimd worden, voor een snel en egaal resultaat. Deze baardtrimmer heeft een dubbele laag roestvrijstalen mesjes, ook geschikt voor mannen met zware baardgroei. Doordat de messen wrijven, worden ze geslepen bij elke scheerbeurt. De mesjes zijn huidvriendelijk, omdat ze voorzien van afgeplatte punten, wat huidirritatie voorkomt. De trimmer ligt lekker in de hand en het ontwerp is voorzien van een LED indicator, zodat je kunt zien of de batterij volledig opgeladen is. De baardtrimmer is volledig af te spoelen onder de kraan, maar niet geschikt voor gebruik onder de douche of in bad.

Geschikt voor: 5 o’clock shadow baarden, stoppelbaarden, middellange baarden en langere baarden tot 20 mm. Ook voor dikke baardharen geschikt.

Accessoires: 2 Opzetkammen, detailtrimmer, standaard en reisetui.

Accu: 1 uur opladen is 90 minuten draadloos gebruiken. Snellaadfunctie: 5 minuten opladen voor 1 scheerbeurt. Ook te gebruiken met snoer.

Bekijk aanbieding bij: Bol.com | coolblue | Amazon.nl

9,3 op basis van 80+ reviews

Best getest, kwalitatief de beste baardtrimmer

Philips baardtrimmer BT9810/15

Best getest baardtrimmer Philips BT9810

Check de prijs bij:

Voor de professionals onder ons, de mannen die hun baard serieus nemen en een baardtrimmer willen die simpel, stevig en nauwkeurig is. De degelijkheid van deze Philips BT9810/15 spat er werkelijk vanaf. Geen behuizing van volledig plastic, maar een volledige roestvrijstalen behuizing. Een super strak ontwerp en een stevige opbergetui. De lengstestanden zijn in te stellen van 0,4 mm tot 10 mm met tussenstappen van 0,2 mm. Dit maakt de trimmer wel ongeschikt voor langere baarden. Wel krijg je met deze trimmer altijd een super egaal resultaat, vanwege de SteelPrecision-technologie. Dat is een fancy manier om te zeggen dat de trimkam niet buigt, hoeveel druk je ook geeft, waardoor alle haren precies even lang getrimd worden. Bij veel plastic modellen buigen de kammen wat bij meer druk. De baardtrimmer is ook voorzien van een huidgeleider wat een nauwkeuriger resultaat geeft. De mesjes blijven levenslang scherp en ook het dikste baardhaar is geen enkel probleem. De batterij-indicator geeft aan als de accu volgeladen is. De baardtrimmer is volledig afspoelbaar.

Geschikt voor: 5 o’clock shadow baarden, stoppelbaarden, korte baarden tot 10 mm.

Accessoires: Opzetbare trimkam, etui. Detailtrimmer, Kam, Onderhoudsborstel, Onderhoudsolie, Opbergetui, Opzetkammen, Standaard

Accu: Volledig opladen in 1 uur, snel opladen in 5 minuten. Gebruikstijd volle accu: 120 minuten. Zowel draadloos als met snoer te gebruiken.

Bekijk aanbieding bij: Bol.com | coolblue

9,1 op basis van 25+ reviews

Beste budget baardtrimmer

Philips baardtrimmer BT3207/14

Beste goedkope baardtrimmer: Philips BT3207/14

Check de prijs bij:

Zoek je een goedkope baardtrimmer, dan geeft deze Philips BT3207/14 je aardig wat ‘bang for the buck’. Voor slechts 3 tientjes heb je een baardtrimmer in bezit die je (waarschijnlijk) niet zal teleurstellen. Met het welbekende wiel van Philips stel je de lengtes in van 0,5 mm tot 10 mm met tussenstappen van 1 mm. Het ‘Lift & Trim’ systeem tilt elke haar op naar de dubbel geslepen roestvrijstalen mesjes voor een gelijkmatig resultaat in één keer. De RVS mesjes slijpen zichzelf en ook voor de dikkere baardharen is de trimmer geschikt. Na gebruik kun je de mesjes en opzetstukken afspoelen onder de kraan. De laadtijd van deze baardtrimmer is wel aanzienlijk langer dan de eerdere modellen en het apparaat is enkel draadloos te gebruiken.

Geschikt voor: stoppelbaarden en korte baarden tot 10 mm

Accessoires: Kam, reisetui, reinigingsborsteltje

Accu: Volledig opladen in 10 uur, geen snellaadfunctie. Gebruikstijd volle accu: 45 minuten.

Bekijk aanbieding bij: Bol.com

8,4 op basis van 100+ reviews

Beste precisietrimmer voor details

Remington precisietrimmer T-Series MB7000

Beste precisietrimmer Remington MB7000

Check de prijs bij:

Deze baardtrimmer is een fantastisch apparaat voor de perfectionist. De T-Snijbladen zijn slanker ontworpen, zodat je meer zicht hebt en met de omkeerbare snijbladen kun je gemakkelijk de trimhoek aanpassen voor meer controle en precisie. Je hebt een snijblad van 30 mm voor strakke korte precisie, randen en details. Daarnaast krijg je een 7 mm breed snijblad voor de fijne details, zoals bakkebaarden. Zonder kam krijg je een baardlengte van 0,4 mm. Voor de lengte instellingen komt deze baardtrimmer met één verstelbare kam voor lengtes van 1 mm tot 5 mm (met 0,5 mm tussenstappen) en 6 kammen met vaste lengtes (1,5mm, 3mm, 6mm, 9mm, 12mm en 15mm). De trimmer is krachtig en prima geschikt voor de dikste baarden. Hij is voorzien van een batterij indicator en een oplaadindicator. Had ik al gezegd dat je deze baardtrimmer onder de douche kunt gebruiken?

Geschikt voor: 5 o’clock shadow baarden, stoppelbaarden, korte baarden, middellange baarden tot 15 mm. En geschikt voor gebruik onder de douche.

Accessoires: 6 opzetkammen, luxe reisetui.

Accu: Opladen in 4 uur. Gebruiksduur volle accu: 60 minuten.

Bekijk aanbieding bij: Bol.com | coolblue | Amazon.nl

8,9 op basis van 20+ reviews

Beste complete baard kit

Remington MB4045 Beard Kit Trimmer

Beste baardtrimmer kit: Remington MB4045

Check de prijs bij:

Als je je baardgroei volledig onder controle wilt houden, je regelmatig wilt variëren in lengte en style van je baard dan is deze Remington MB4045 baard kit de ultieme set voor jou. Een goed apparaat en veelzijdige set voor nog geen 50 euro. De verschillende opzetkammen maken deze baardtrimmer geschikt voor stoppelbaarden, middellange en langere baarden. De lengte instellingen die je kunt bereiken zijn minimaal 1.5 mm en maximaal 35 mm, met tussenstappen van 0,5 mm. De messen zijn zelfslijpend en hebben een hoogwaardige titanium coating voor een langdurig goed resultaat. behalve de baardtrimmer met opzetstukken, krijg je bij deze set ook nog een baardborstel en een baardschaar, om je baard te perfectioneren. De kop is afspoelbaar onder de kraan, maar de trimmer is niet volledig afspoelbaar. De trimmer voorzien van een batterij status weergave en een oplaad indicatie.

Geschikt voor: langere stoppelbaarden (vanaf 1.5 mm), korte baarden en lange baarden (tot 35 mm).

Accessoires: baardschaar, borstel, 3 opzetbare trimkammen.

Accu: Volledig opladen in 4 uur, geen snellaadfunctie. Gebruikstijd volle accu: 120 minuten.

Bekijk aanbieding bij: Bol.com | coolblue | Amazon.nl

9,1 op basis van 600+ reviews

Beste vacuüm trimmer voor een schone wasbak

Philips baardtrimmer BT7510/15

Beste vacuüm baardtrimmer

Check de prijs bij:

Als jij (of je partner) al die haren in de wasbak ronduit irritant vindt, dan is de Philips BT7510/15 iets voor jou. Deze baardtrimmer is voorzien van een vacuüm opzuigsysteem die de afgeschoren baardharen opzuigt en verzamelt in een opvangbakje in het apparaat. Dit houdt je wasbak aanzienlijk schoner. Ook zorgt het ervoor dat haren opgezogen worden en niet tussen de mesjes blijven steken, zodat het scheren soepeler verloopt. Philips claimt dat deze baardtrimmer tot wel 95% van het getrimde haar opzuigt. Of het deze claim ook volledig waar maakt betwijfelen wij, maar het valt zeker niet tegen. Net als de Philips BT5515/15 is dit model voorzien van het Lift & Trim PRO systeem, waardoor je een mooi egaal resultaat krijgt. Ook zijn de mesjes zelfslijpend bij het trimmen en blijven ze dus scherp. Met deze baardtrimmer heb je, door middel van het bekende draaiwiel, keuze uit 20 lengtestanden van 0.5 mm tot 10 mm, met tussenstappen van 0.5 mm. Met de opklikbare precisietrimmer kun je de randen en de details op de moeilijk bereikbare plekken verder afwerken. Als je klaar bent, kun je de messen lostrekken en de messen en kam onder de kraan afspoelen. De haarkamer kun je legen en losse haren wegborstelen met het schoonmaakborsteltje. Een minpunt van het vorige model van Philips met opzuigsysteem was dat de plastic onderdelen nogal fragiel zijn en dat hij dus bij frequent gebruik niet de meest duurzame baardtrimmer is. In dit huidige model hebben ze dit niet opgelost en daarmee hebben ze naar onze mening dus een kans laten liggen om er echt een topmodel van te maken.

Geschikt voor: stoppelbaarden en korte baarden (tot 10 mm).

Accessoires: Precisiekam, een opbergetui en een reinigingsborsteltje.

Accu: Volledig opladen in 1 uur, snel opladen in 5 minuten. Gebruikstijd volle accu: 100 minuten. De batterij-indicator geeft aan of hij vol is. Zowel draadloos als met snoer te gebruiken.

Bekijk aanbiedingen op: Bol.com | coolblue | Amazon.nl

8,8 op basis van 40+ reviews

Beste multifunctionele trimmer

BaByliss For men E837E (10-in-1) Trimmerset

Beste multifunctionele baardtrimmer: Babyliss x10

Check de prijs bij:

Wanneer je een multifunctioneel apparaat zoekt (baard, hoofd en lichaam) en een apparaat die je daarnaast kunt gebruiken onder de douche, dan is de Babyliss X-10 E837E de juiste keuze. Wanneer je deze aanschaft haal je niet alleen een baardtrimmer in huis, maar ben je in ene in het bezit van een complete 10 in 1 trimmerset. Voor je baard zit alles erin wat je nodig hebt. 3 trimkammen voor lengtes van 0,5 mm tot 15 mm met tussenstappen van 0,5 mm. Daarmee is hij geschikt voor eem stoppelbaar, een middellange baard en zelff een wat langere baard. Daarnaast een precisie trimkam voor details. Dan heb je nog een opzetstuk wat het apparaat in een neustrimmer en oortrimmer verandert, om daar de ongewenste haartjes te verwijderen. Er zit een scheerkop bij voor het gezicht en ook een lichaamsscheerkop, wat het apparaat in een bodygroomer verandert. Mega veel functionaliteit voor een bescheiden prijs! Naast het feit het product heel veelzijdig is en bruikbaar voor alle delen van het lichaam is de performance van het apparaat ook goed. De laadtijd is wel langer dan de andere modellen in de lijst en de gebruikstijd iets korter, maar meer dan voldoende is om het gehele lichaam te scheren, en zeker voldoende om regelmatig je baard bij te werken op een volle accu. De baardtrimmer is wel te gebruiken met de stekker in het stopcontact, mocht de batterij onverwacht leeg blijken te zijn, dus een heel groot probleem is het niet. En nog een extra voordeel is dat je deze baardtrimmer onder de douche kunt gebruiken.

Geschikt voor: Baard (stoppelbaarden, middellange baarden en langere baarden tot 15 mm), scheren van gezicht, bodygroomen, neus trimmer, oren trimmen. Ook geschikt voor gebruik onder de douche.

Accessoires: 3 trimkammen, precisietrimmer, scheeropzetstuk voor gezicht, opzetstuk voor neus- en oorhaar, bodygroomopzetstuk, opberg- en laadstation.

Accu: Volledig opladen in 16 uur. Geen snellaadfunctie. Gebruikstijd volle accu: 40 minuten. Zowel draadloos als met snoer te gebruiken.

Bekijk aanbieding op: Bol.com | coolblue | Amazon.nl

8,6 op basis van 190+ reviews

Beste baardtrimmer voor onder de douche

Panasonic ER-GB44-H503

Beste baardtrimmer voor onder de douche: Panasonic ER-GB44-H503

Check de prijs bij:

De meeste baardtrimmers zijn wel spatwaterproof of hebben een afspoelbare kop, maar zijn niet te gebruiken onder de douche. Zoek je een baardtrimmer die je wél probleemloos onder de douche kan gebruiken en die ook werkt met gebruik van scheergel of scheerschuim, dan is deze Panasonic ER-GB44-H503 een aanrader. Met de waterdichte behuizing scheer je zowel droog als nat. De lengte stel je in met een draaiwiel tussen de 0,5 mm en 10 mm, met tussenstappen van 0,5 mm. Reinigen doe je eenvoudig onder de kraan of met behulp van de reinigingsborstel.

Geschikt voor: stoppelbaarden en korte baarden tot 10 mm. Ook geschikt voor gebruik onder de douche en met scheergel of scheerschuim.

Accessoires: opzetkam, onderhoudsolie, reinigingsborsteltje, opbergzakje.

Accu: Volledig opladen in 8 uur, geen snellaadfunctie. Gebruiksduur volle accu: 60 minuten.

Bekijk aanbieding op: Bol.com | coolblue | Amazon.nl

8,7 op basis van 10+ reviews

Voor het kopen: 7 dingen waar je op moet letten bij een baardtrimmer

Bij het zoeken naar een baardtrimmer merk je al gauw dat er super veel opties zijn. Er zijn vele types met veel verschillende specificaties – van bedraad tot draadloos, trimmers die je onder de douche kunt gebruiken, apparaten met meerdere opzetstukken, verschillende lengte instellingen etc.

Hoe kies je er een?

Let op de onderstaande dingen bij het kopen van een baardtrimmer:

1. Veelzijdigheid

Bedenk voordat je een baardtrimmer koopt, waar je hem voor wilt gebruiken. Is het puur en alleen voor het stijlen van je baard, of wil je er ook je hoofdhaard, borst en andere lichaamsdelen mee trimmen?

Multi-use baardtrimmers hebben een grote range aan lengte instellingen waardoor ze geschikt zijn voor baard, hoofd en lichaam. De Babyliss X-10 E837E heeft bijvoorbeeld meerdere opzetkammen voor verschillende doeleinden (baard, hoofd en body) met verschillende lengte instellingen, wat dit product de ultieme alrounder maakt (deze trimmer staat ook in de top 5 baardtrimmer hieronder).

2. Bedraad of draadloos

Er zijn zowel voordelen voor baardtrimmers met draad als voor draadloze trimmers.

  • Draadloze trimmers hebben meer flexibiliteit dan trimmers met draad, omdat je ze overal kunt gebruiken. Draadloze trimmers gaan ongeveer een uur mee per oplaadbeurt. Vervolgens moeten ze weer opladen en de duur van het volledig opladen kan ontzettend verschillen tussen verschillende types.
  • Trimmers met draad hebben over het algemeen meer power. Ook hoef je tijdens het scheren niet bang te zijn dat de batterij opeens leeg is.

Als je voor een draadloze trimmer gaat is het belangrijk om te weten hoe lang het duurt voordat de trimmer volledig is opgeladen en ook hoe lang je de trimmer kunt gebruiken na een volle oplaadbeurt. Bij een trimmer met draad is het handig om te kijken naar de lengte van het draad, wat dan nog enige flexibiliteit kan geven.

Als je het beste van 2 werelden wilt, kies je een baardtrimmer die draadloos is, maar ook werkzaam is aan het (oplaad)snoer tijdens het opladen. Mocht hij dan onverhoopt leeg zijn, dan kun je alsnog het scheren afronden. Veel draadloze apparaten hebben echter een laadstation, welke hiervoor niet geschikt zijn.

3. Opzetstukken

Veel trimmers worden geleverd met meerdere opzetstukken, die toegevoegd zijn aan de trimmer om verschillende lengtes en stylen te bereiken, bijvoorbeeld een opzetstuk voor een stoppelbaard, die momenteel populair is onder vele mannen.

4. Lengte van je baard

Heb je een medium, korte of stoppelbaard? Bij het selecteren van de juiste trimmer is het uiteraard van belang om er een te kiezen die de lengte instellingen heeft die bij jouw baardlengte past. Kies er een met een range lengte instellingen als je wilt variëren in stylen. De ene trimmer is beter voor kort haar en de ander voor langer haar.

5. Wet & dry gebruik

Veel trimmers kun je zowel droog als nat gebruiken. Dat betekent dat je ze ook in de douche kunt gebruiken en/of met scheerschuim of lotions. Waterproof trimmers zijn ook vaak makkelijker schoon te maken, gezien je ze onder de kraan kunt afspoelen. Er bestaan ook trimmers waarvan je kop kunt afspoelen om te reinigen, maar die niet onder de douche te gebruiken zijn.

6. De messen

Messen gemaakt van roestvrij staal, chroom en titanium gaan langer mee en bieden meer comfort dan andere materialen. Veel baardtrimmer hebben een dubbele laag mesjes zodat er meer haren kunnen worden gesneden. Ook zijn er zogeheten ‘self-sharpening’ mesjes die lang mee gaan. Heb je een gevoelige huid? Dan is het ook handig om rekening te houden met de messen.

7. Gebruiksgemak

Reis je veel? Dan is het handig een reis-vriendelijke trimmer te kopen. Deze zijn licht en compact en kun je makkelijk kwijt bij je bagage. Portable trimmers zijn dan handig.

Ook is het dan handig te kijken naar een draadloze trimmer met lange accuduur.

De informatie hierboven helpt je om een baardtrimmer te kiezen. Ben je eruit wat je ongeveer in je trimmer zoekt dan volgt er nu een lijst van de beste 5 baardtrimmers om je te helpen bij het aankomen van een trimmer.

Waarom wij kozen voor deze baardtrimmers

In deze review hebben wij de functionaliteiten, de pluspunten en de minpunten van de door ons geselecteerde beste baardtrimmers van 2021 besproken.

Er zijn vele redenen waarom juist deze baardtrimmer het gehaald hebben om op onze top 5 baardtrimmer lijst te komen. We hebben daarin verschillende factoren meegewogen, zoals veelzijdigheid, gebruiksgemak, het aantal (nuttige) accessoires, de accu en of je het apparaat droog of nat kunt gebruiken.

De trimmers die in de review zijn opgenomen zijn, naast onze eigen ervaringen, tevens geselecteerd op populariteit, performance, recensies van anderen en prijs-kwaliteit verhouding. De positienummers moeten niet al te letterlijk genomen worden, want de ene factor kan voor jou zwaarder wegen dan de andere. Wat voor ons belangrijk is, is dat jij een product kan kiezen waar je weer enige jaren mee vooruit kunt.


FAQ (Veelgestelde vragen)

Wat is een baardtrimmer?

Een baardtrimmer is een verzorgingsapparaat voor mannen om hun baard tot op een bepaalde lengte nauwkeurig egaal te trimmen of kort te scheren, zonder dat de messen direct contact maken met de huid.

Baardtrimmers zijn perfect om de baard op een bepaalde lengte te houden. Met een trimmer snijd je vanaf het oppervlak van de baard en niet vanaf de basis, de huid, zoals bij een elektrisch scheerapparaat.

Wat de beste baardtrimmer is, hangt af van wat je zoekt in een baardtrimmer. Voor de meest emensen zal de Philips BT5515/15 een uitstekende keuze zijn met goed prijs-kwaliteit verhouding. De beste baardtrimmer onze test is de Philips BT9810/15.

Philips heeft met zijn 9000 series met laser richtsysteem jaren geleden een baanbrekende ontwikkeling gedaan. Een laser projecteerd een lijn op je gezicht, zodat je met precisie de randen van je baard kunt bijwerken.

Hoewel het opzuigsysteem een gave uitvinding is en zeker weten de troep die de rondslingerende haartjes veroorzaken significant vermindert, is er nog geen perfect model op de markt. Er is geen baardtrimmer die 100% van de haren opzuigt en misschien is dat ook niet realistisch. Wat behoorlijk goede modellen zijn is de Philips BT7510/15. Het nadeel is dat de plastic onderdelen kwetsbaar zijn. Een goed alternatief is de Remington MB6850, met een betere bouwkwaliteit. Het nadeel bij dit model is echter dat hij wat grof is, waardoor moeilijk bereikbare plekken moeilijker te trimmer zijn.

Het grootste verschil tussen een baardtrimmer en een scheerapparaat is dat een trimmer je baard op een bepaalde lengte afscheert. Een scheerapparaat scheert je baard tot aan de basis, je huid, en zorgt ervoor dat je geen baard hebt, maar een glad scheerresultaat. Het is dus aan jou wat je wilt. Een bijkomend voordeel van een baardtrimmer voor mensen met een gevoelige huid is dan een trimmer geen contact maakt met de huid.

Een aantal dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een baardtrimmer zijn de specificaties, meegeleverde opzetstukken, welke lengte instellingen de trimmer heeft, of je hem bedraad en draadloos kunt gebruiken enz.
Bekijk onze review van de 5 beste baardtrimmers van 2021 voor de beste aankoopopties (hierboven).

Vergeet dit niet te delen!

Scroll naar top