5 Beste Baardtrimmers Van 2019 Voor De Perfecte Trim

Je wilt die perfecte baard, met egaal gelijke lengte en zonder een uur voor de spiegel te staan, fixen. Dit is niet altijd makkelijk.

Wij mannen hebben hier echter apparaten hiervoor.

Apparaten zoals de baardtrimmer. Een baardtrimmer is veelzijdig en kan het makkelijker maken om precies de baard te krijgen die jij wilt. En met de beste trimmers – zoals de Philips 5200 series – zal jouw baard nog dichter bij perfectie komen.

In deze post bekijken we de beste baardtrimmers die beschikbaar zijn. Ook bespreken we waar je op moet letten bij het kopen van een baardtrimmer, hoe je hem gebruikt en wat het verschil is tussen een baardtrimmer en andere scheerapparaten.

Inhoud

7 overwegingen die moet maken voordat je een baardtrimmer koopt

Bij het zoeken naar een baardtrimmer merk je al gauw dat er super veel opties zijn. Er zijn vele types met veel verschillende specificaties – van bedraad tot draadloos, trimmers die je onder de douche kunt gebruiken, apparaten met meerdere opzetstukken, verschillende lengte instellingen etc.

Hoe kies je er een?

Let op de onderstaande dingen bij de aanschaf van een baardtrimmer

1. Veelzijdigheid

Bedenk voordat je een baardtrimmer koopt, waar je hem voor wilt gebruiken. Is het puur en alleen voor het stijlen van je baard, of wil je er ook je hoofdhaard, borst en andere lichaamsdelen mee trimmen?

Multi-use baardtrimmers hebben een grote range aan lengte instellingen waardoor ze geschikt zijn voor baard, hoofd en lichaam. De Babyliss X-10 E837E heeft bijvoorbeeld meerdere opzetkammen voor verschillende doeleinden (baard, hoofd en body) met verschillende lengte instellingen, wat dit product de ultieme alrounder maakt (deze trimmer staat ook in de top 5 baardtrimmer hieronder).

2. Bedraad of draadloos

Er zijn zowel voordelen voor baardtrimmers met draad als voor draadloze trimmers.

 • Draadloze trimmers hebben meer flexibiliteit dan trimmers met draad, omdat je ze overal kunt gebruiken. Draadloze trimmers gaan ongeveer een uur mee per oplaadbeurt. Vervolgens moeten ze weer opladen en de duur van het volledig opladen kan ontzettend verschillen tussen verschillende types.
 • Trimmers met draad hebben over het algemeen meer power. Ook hoef je tijdens het scheren niet bang te zijn dat de batterij opeens leeg is.

Als je voor een draadloze trimmer gaat is het belangrijk om te weten hoe lang het duurt voordat de trimmer volledig is opgeladen en ook hoe lang je de trimmer kunt gebruiken na een volle oplaadbeurt. Bij een trimmer met draad is het handig om te kijken naar de lengte van het draad, wat dan nog enige flexibiliteit kan geven.

Als je het beste van 2 werelden wilt, kies je een baardtrimmer die draadloos is, maar ook werkzaam is aan het (oplaad)snoer tijdens het opladen. Mocht hij dan onverhoopt leeg zijn, dan kun je alsnog het scheren afronden. Veel draadloze apparaten hebben echter een laadstation, welke hiervoor niet geschikt zijn.

3. Opzetstukken

Veel trimmers worden geleverd met meerdere opzetstukken, die toegevoegd zijn aan de trimmer om verschillende lengtes en stylen te bereiken, bijvoorbeeld een opzetstuk voor een stoppelbaard, die momenteel populair is onder vele mannen.

4. Lengte van je baard

Heb je een medium, korte of stoppelbaard? Bij het selecteren van de juiste trimmer is het uiteraard van belang om er een te kiezen die de lengte instellingen heeft die bij jouw baardlengte past. Kies er een met een range lengte instellingen als je wilt variëren in stylen. De ene trimmer is beter voor kort haar en de ander voor langer haar.

5. Wet & dry gebruik

Veel trimmers kun je zowel droog als nat gebruiken. Dat betekent dat je ze ook in de douche kunt gebruiken en/of met scheerschuim of lotions. Waterproof trimmers zijn ook vaak makkelijker schoon te maken, gezien je ze onder de kraan kunt afspoelen. Er bestaan ook trimmers waarvan je kop kunt afspoelen om te reinigen, maar die niet onder de douche te gebruiken zijn.

6. De messen

Messen gemaakt van roestvrij staal, chroom en titanium gaan langer mee en bieden meer comfort dan andere materialen. Veel baardtrimmer hebben een dubbele laag mesjes zodat er meer haren kunnen worden gesneden. Ook zijn er zogeheten ‘self-sharpening’ mesjes die lang mee gaan. Heb je een gevoelige huid? Dan is het ook handig om rekening te houden met de messen.

7. Gebruiksgemak

Reis je veel? Dan is het handig een reis-vriendelijke trimmer te kopen. Deze zijn licht en compact en kun je makkelijk kwijt bij je bagage. Portable trimmers zijn dan handig.

Ook is het dan handig te kijken naar een draadloze trimmer met lange accuduur.

De informatie hierboven helpt je om een baardtrimmer te kiezen. Ben je eruit wat je ongeveer in je trimmer zoekt dan volgt er nu een lijst van de beste 5 baardtrimmers om je te helpen bij het aankomen van een trimmer.

De 5 beste baardtrimmers van 2019

Dit zijn ze, de 5 beste baardtrimmer van 2019:

1. Philips baardtrimmer BT5205/16

De Philips BT5205/16, de broer van de baardtrimmer zeer goed gewaardeerde BT5200, is een stevige handzame trimmer met eenvoudige draaiknop en bovendien, niet onbelangrijk, een zeer goed trimresultaat.

Met de Philips 5000 series is het super eenvoudig om een perfecte 3 dagen stoppelbaard, een korte baard, of een langere baard te trimmen. De trimmer is namelijk uitgerust met het zogeheten ‘dynamic beard guide system‘, zodat je een precies even scheerresultaat krijgt.

Het dynamisch beard guide system is een systeem waarbij de kam van de trimmer de baardharen oplift en richting het egaal-trimresultaat-philips-500niveau van de mesjes stuurt, waardoor je efficiënt een egaal resultaat krijgt na één, soms twee trimbeweging(en).

De trimmer biedt keuze uit 17 lengte instellingen, die eenvoudig met het draaiwiel met locksysteem in te stellen zijn van minimaal 0.4 mm tot maximaal 7 mm, met precisiestappen van 0.2 mm. Dagelijks de perfecte stoppelbaard is eenvoudig te bereiken door het apparaat in te stellen op de 3 mm stand.

Deze Philips maakt gebruik van een dubbele laag metalen mesjes zodat er meer haren kunnen worden gesneden en de mesjes zijn ‘self-sharping‘ en daardoor blijven ze dus scherp. Doordat de messen licht tegen elkaar schaven slijpen ze zichzelf bij iedere scheerbeurt. Tevens zijn de mesjes huidvriendelijk, omdat ze voorzien van afgeplatte punten, wat huidirritatie voorkomt. Het apparaat heeft geen olie nodig.

Hoewel de behuizing van kunststof is en niet van metaal, is het ontwerp van dit apparaat wel fraai en het ergonomische design zorgt er voor dat hij lekker in de hand ligt.  Wat daarnaast ook opvalt is dat de moeilijk bereikbare plekken met dit ontwerp eenvoudig te bereiken zijn.

Over de accu zijn we te spreken. Waar andere trimmers soms een halve dag nodig hebben om volledig op te laden, is de philips BT5205 in slechts 1 uur volledig opgeladen. Met een volle accu kun je de trimmer circa 70 minuten draadloos gebruiken. Een nadeel is dat er geen LED lichtje op zit dat aangeeft wanneer de trimmer volledig opgeladen is. Dit is opzich geen probleem, aangezien je met deze baardtrimmer ook kunt trimmen terwijl hij in het stopcontact zit. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je met een half getrimt gezicht naar je werk moet.

Voor de mensen die graag scheren onder de douche, de philips BT5205/16  is helaas niet onder de douche te gebruiken. Wel is het apparaat heel eenvoudig schoon te maken door de kop van de trimmer eraf te schuiven en hij is volledig af te spoelen onder de kraan.

Beste keuze voor:

Kwalitatief goede allrounder voor alle stoppelbaarden en korte baarden.

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Dynamic beard guide system en kam die haartjes oplift voor egaal resultaat
 • 17 verschillende fijne trimstanden (0.4 – 7 mm)
 • Lekker in de hand en ontworpen om ook moeilijk bereikbare plekken goed te trimmen.
 • Accu snel opgeladen en ook met draad te gebruiken

Nadelen

 • Niet onder de douche te gebruiken
 • Geen batterij-indicator lichtje

2. Philips baardtrimmer BT9290 met richtlaser

Voor de echte perfectionist die streeft naar een perfect afgewerkte baard tot in detail selecteren wij de Philips BT9280 met richtlasersysteem.

De laser  projecteert een scherpe lijn van licht zodat u de mesjes precies op de juiste plaats zet voordat u scheert. De laser wijst aan waar de haren zullen worden getrimd, zodat u op deze manier de meest nauwkeurige baardlijnen krijgt (zie de video hierboven).

Door te draaien aan het zoomwiel kunt u de lengteinstellingen veranderen en vergrendelen. De in te stellen lengte variëert van 0.4 mm  tot 7 mm, met 17 standen tussen de minimale en maximale stand. (Dus ook voor een perfecte ‘3-dagen-baard’). Voor de mannen die de baard net wat langer dragen kan het een nadeel zijn dat hij slechts tot 7 mm trimt.

Het LED display toont de lengte die door u ingesteld is in mmilimeters. Daarnaast geeft het LED-display het batterijniveau aan, zodat u nooit verrast wordt door een lege accu.

De Philips BT9280/32 wordt geleverd met 2 opzetkammen. Een baardkam, waarmee u snel en gelijkmatig de baard kunt trimmen en een detailkam voor het precisiewerk. Met de detailkam is het eenvoudig om moeilijk bereikbare plekjes te bereiken en de baardranden te trimmen. De kammen zijn moeiteloos te verwisselen.

Philips-BT9290_32-dubbelzijdige-trimmerWanneer u de kam van de trimmer haalt zie je dat je eigelijk een 2-in-1 trimmer hebt, ofwel een dubbelzijdige trimmer. De ene kant is 32 mm voor het standaard trimwerk en wanneer u de kop draait bent u plots in het bezit van een precisietrimmer van 15 mm. De precisietrimmer is geschikt voor de moeilijk bereikbare plaatsen, zoals rondom de mond en onder de neus.

Ook bij dit model bestaan de mesjes uit 2 bladen die licht over elkaar schuiven en dus bij iedere scheerbeurt worden de mesjes automatisch geslepen, waardoor ze prima scherp blijven. De mesjes hebben afgeronde uiteinden waardoor ze vriendelijk zijn voor de huid.

De lithium-ion batterij is top. Met 1 uur opladen kun je de trimmer ongeveer 50 a 60 minuten draadloos scheren.

Voor de mensen die graag scheren onder de douche, de philips BT9280/32 is helaas niet onder de douche te gebruiken. Wel is hij volledig afspoelbaar onder de kraan.

Beste keuze voor:

Mannen die nauwkeurige contouren en details willen maken in hun stoppenbaard/korte baard.

Voordelen

 • Richtlasersysteem voor nauwekeurige afwerking van de baardlijnen.
 • Draaibare kop met een standaard mes en een precisiemes
 • LED display met batterij-indicator
 • Met slechts 1 uur opladen ongeveer 1 uur draadloos te gebruiken
 • Ideale mesjes voor de gevoelige huid

Nadelen

 • Niet onder de douche te gebruiken
 • Trimlengte tot maximaal 7 mm, dus enkel geschikt voor korte baarden

3. Remington MB6850 baardtrimmer met opzuigsysteem


Als jij (of je partner) al die haren in de wasbak ronduit irritant vindt, dan is de Remington MB6850 iets voor jou. De Philips BT7210/15 heeft een dergelijk systeem en is veel vaker beoordeeld en wordt in posts van anderen vaak aangeprezen. Echter de plastic bouwkwaliteit van de opzetstukken van de Philips is ronduit fragiel en gaan snel kapot.

Wij kiezen daarom voor de, naar onze mening betere, Remington met dit systeem. Overigens is deze ook Best Reviewed op kieskeurig in mei 2018.

Deze trimmer is voorzien van een vacuüm opzuigsysteem die de afgeschoren baardharen opzuigt en verzameld in een opvangbakje in het apparaat. Klepje open en haren weggooien. Dit houdt je wasbak aanzienlijk schoner. Ook zorgt het ervoor dat haren opgezogen worden en niet tussen de mesjes blijven steken, zodat het scheren soepeler verloopt.

De baardtrimmer heeft in totaal 12 lengteinstellingen met een minimale stand van 2 mm en een maximale stand van 18 mm voor een vollere baard Je kunt hiermee dus een langere baard laten staan dan met de vorige twee beschreven modellen, maar de minimale stand is ook langer.

De Remington trimmer wordt geleverd met een oplader, een reinigingskwastje, een verstelbare kam, een reisetui en is ook voorzien van een precisietrimmer voor details. De duurzame snijbladen hebben een titanium coating voor precies trimmen.

Tenslotte heeft deze een krachtige lithium-ion batterij die in slechts 2 uur opgeladen is. Dit geeft genoeg vermogen om het apparaat een uur te gebruiken. De trimmer is voorzien van batterijstatus en en een oplaadindicatie. U komt dus nooit onverwacht zonder vermogen te zitten. De trimmer is zowel draadloos als aan het snoer te gebruiken.

De trimmer is net als de bovenstaande modellen niet onder de douche te gebruiken. Deze is ook niet volledig afspoelbaar, maar de kop kun je wel afspoelen. Verder zult u het meegeleverde reinigingsborsteltje moeten gebruiken.

Beste keuze voor:

Stoppenbaarden, korte en wat langere baarden en mannen die een schone wasbak willen.

Voordelen

 • Goede accu: slechts 2 uur opladen, geeft 60 minuten gebruikstijd
 • Opzuigsysteem: hygiënisch, niet alle haren op de wastafel
 • Standen tot 18 mm, dus ook voor de wat langere vollere baard bruikbaar
 • Goede prijs-kwaliteit verhouding

Nadelen

 • Niet bruikbaar onder de douche, de kop is onder de kraan afspoelbaar

4. Remington MB4045 Beard Kit Trimmer

Als je je baardgroei volledig onder controle wilt houden, je regelmatig wilt variëren in lengte en style van je baard dan is deze Remington MB4045 baard kit de ultieme set voor jou. Een goed appraat en veelzijdige set die met een prijs van nog geen 40 euro echt een ‘bang for the buck’ is.

In de doos vindt je, naast de oplader, 3 verschillende opzetkammen, een roestvrijstalen schaar en een borstel voor je baard.

De verschillende kammen zijn voor verschillende baardlengtes. De eerste is een stoppelbaardkam en is geschikt voor baarden van 1 – 5 mm en heeft tussenstappen van 0.5 mm. De tweede kam is geschikt voor baarden van 15 – 18 mm lang, met tussenstappen van 0.5 mm. De derde kam, de ‘XL kam‘ is bedoeld om de langere volle baarden van 20 – 35 mm in bedwang te houden en heeft ook tussenstappen van 0.5 mm. Kortom lengtes van 1 tot 35 mm worden met deze set gedekt.

De messen zijn zelfslijpend en hebben een hoogwaardige titanium coating voor een langdurig goed resultaat.

De accu heeft 4 uur nodig om volledig op te laden en daarna kun je het maar liefs 2 uur gebruiken. Dat is een uitermate goede prestatie voor een baardtrimmer. Ook is de trimmer voorzien van een batterij status weergave en een oplaad indicatie. Je kunt het apparaat ook aan het snoer gebruiken als hij leeg is.

De Remington MB4045 is niet te gebruiken onder de douche en ook niet volledig afspoelbaar. Wel kun je de kop afspoelen onder de kraan.

Beste keuze voor:

Mannen die volledig controle willen houden over de groei van hun baard en die zo nu en dan variëren in lengte en stylen.

Voordelen

 • Het meest waar voor je geld
 • Echte alleskunner: van stoppelbaard tot lange baard
 • Zeer goede accuduur
 • Schaar en borstel meegeleverd

Nadelen

 • Niet onder de douche te gebruiken

5. BaByliss For Men Styling kit X-10 E837E – Trimmerset

Babyliss-x10-for-men
Wanneer je een multifunctioneel apparaat zoekt (baard, hoofd en lichaam) en een apparaat die u daarnaast kunt gebruiken onder de douche, dan is de Babyliss X-10 E837E de juiste keuze. Wanneer je deze aanschaft haal je niet alleen een baardtrimmer in huis, maar ben je in ene in het bezit van een complete 10 in 1 trimmerset.

De X-10 E837E wordt geleverd met:

 • Een kleine scheerkop (18 mm) speciaal voor het gezicht;
 • Twee opzetkammen: 2 – 14 mm en 3 – 15 mm (precisie: 0.5 mm) voor haar en baard;
 • Een precisietrimmer (recisiemesje van 7 mm) om uiterst precies contouren en originele motieven te scheren;
 • Een precisie snijgeleider met 6 standen van 0.5 mm – 3 cm, voor korte trimbeurten en perfect voor het ‘3-dagen baardje‘;
 • Een bodygroom (speciale lichaamsscheerkop) met een trimgeleider van 3 mm voor het snel en gelijkmatig scheren van alle delen van het lichaam;
 • Een hulpstuk voor neus en oren om ongewenste neus- en oorhaartjes te verwijderen;
 • Een reinigingsborstel en
 • Een opberg- en oplaadstandaard.

Naast het feit het product heel veelzijdig is en bruikbaar voor alle delen van het lichaam is de performance van het apparaat ook erg goed. Hij trimt goed en bouwkwaliteit is ook goed. Al met al heb je dus heel veel voor een relatief laag budget en dat maakt de prijs-kwaliteit verhouding van dit product zeer goed.

In dit apparaat zit een oplaadbare NiMH batterij. Een volledige oplaadbeurt duurt circa 16 uur (erg lang vergeleken de andere modellen) en maakt het mogelijk om het apparaat 40 minuten te gebruiken, wat meer dan voldoende is om het gehele lichaam te scheren, en zeker voldoende stroom geeft om regelmatig uw baard bij te werken op een volle accu. Als u vaak op reis of onderweg bent is de oplaadtijd minder praktisch. De baardtrimmer is wel te gebruiken met de stekker in het stopcontact, mocht de batterij onverwacht leeg blijken te zijn, dus een heel groot probleem is het niet.

In deze top 5 is dit de enige trimmer die 100% waterproof is en gebruikt kan worden onder de douche en dat is zeker een pre wat comfort betreft.

De Babyliss is uitgerust met twee mesjes (32 mm): een afneembaar mes – W-Tech: CMS (Chroom-Molybdeen-Stainless Steel) en een vast mes van 100% roestvrij staal. De W-tech technologieTM zorgt voor een 25% sneller scheerresultaat. De messen zijn elektrochemisch 3D geslepen, dus zeer scherp en slijten niet snel. Daarbij zijn ze zelfsmerend. Het is wel raadzaam om na verloop van tijd te olie te verversen.

Beste keuze voor:

Mannen die een multifunctionele trimmer zoeken voor baard, hoofd en lichaam en een die onder de douche te gebruiken is.

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteit verhouding
 • Vele hulpstukken maakt het product een all-in-one trimmer (beard&body)
 • De precisietrimmer en -snijder en de vele verschillende lengte standen maken dit product geschikt voor allerlei contouren en details.
 • Onder de douche te gebruiken

Nadelen

 • Relatief lange laadtijd (16 uur)

Waarom wij kozen voor deze baardtrimmers

In deze review hebben wij de functionaliteiten, de pluspunten en de minpunten van de door ons geselecteerde beste baardtrimmers van 2019 besproken.

Er zijn vele redenen waarom juist deze baardtrimmer het gehaald hebben om op onze top 5 baardtrimmer lijst te komen. We hebben daarin verschillende factoren meegewogen, zoals veelzijdigheid, gebruiksgemak, het aantal (nuttige) accessoires, de accu en of je het apparaat droog of nat kunt gebruiken.

De trimmers die in de review zijn opgenomen zijn, naast onze eigen ervaringen, tevens geselecteerd op populariteit, performance, recensies van anderen en prijs-kwaliteit verhouding. De positienummers moeten niet al te letterlijk genomen worden, want de ene factor kan voor jou zwaarder wegen dan de andere. Wat voor ons belangrijk is, is dat jij een product kan kiezen waar je weer enige jaren mee vooruit kunt.


Hiermee ronden we deze review af. Jouw feedback is altijd welkom als het gaat over een van de bovenstaande producten, jouw eigen favoriete product die niet in de lijst staat of andere zaken gerelateerd aan het trimmen of scheren van de baard. Laat van je horen!

Ik zou het tof vinden als je deze pagina wilt delen als je er iets aan hebt gehad.

5

Geef een reactie