Home » De 5 Beste Neustrimmers van 2020

De 5 Beste Neustrimmers van 2020

Beste neustrimmer

Is er iemand die volle dos neushaar of oorhaar aantrekkelijk vindt?

Anyone….?

Ongetwijfeld zal er een zeer klein groepje zijn die dat vindt. Hoewel een mooie baard, in welke stijl dan ook, mannelijkheid uitstraalt, zijn er bepaalde plekken waar je liever geen overmatig haar hebt groeien, want dat straalt weer onverzorgdheid uit. Neushaar, oorhaar en overmatig wenkbrauwhaar bijvoorbeeld.

Hoewel neushaar een belangrijke functie heeft stofdeeltjes uit de luchtwegen te houden, kun je de overtollige uitstekende onaantrekkelijke bosjes haar te lijf gaan met een neustrimmer. Met hetzelfde apparaat kun je ook oorhaar en wenkbrauwhaar trimmen.

Natuurlijk kun je gevaarlijkere en pijnlijkere methoden gebruiken, zoals een schaar of een pincet, maar de neustrimmer is speciaal ontworpen voor deze taak.

Dus koop een neustrimmer om de bossen van de plekken we te houden waar je ze niet wilt hebben, zodat je je kunt focussen op de gezichtsharen die je wel waardeert.

Enkele tips voor het kopen van de beste neustrimmer

Je wilt een neushaartrimmer kopen die niet alle neusharen eruit rukt, aangezien ze ook functioneel zijn. Je wilt er een die gewoon netjes de klus klaart en de haren verwijderd die zichbaar zijn aan de buitenkant.

Bedenk voor jezelf wat je zoekt in de trimmer:

 • Is de neustrimmer multifunctioneel? Is hij ook bedoelt voor het trimmen van oorhaar, of misschien zelfs voor het finetunen van je baard?
 •  Is het apparaat kwalitatief goed gemaakt en gaat hij langdurig mee?
 • Uiteraard wil je de beste prijs-kwaliteit.

Oke, laten we nu eens gaan kijken naar de betere modellen neustrimmers.

Inhoud

 

 

 


De 5 beste oor-, wenkbrauw- en neustrimmers van 2020

1. Philips NT3160/10 oor- en neustrimmer (WEHKAMP)

Neustrimmer-Philips-NT3160

De Philips NT3160/10 oor- en neustrimmer is zoals zijn naam al aangeeft een veelzijdig product. Voor 2 tientjes heb je dit apparaat al in huis en heb je een kwalitatief goed product.

Het design van de Philips NT3160 is slim ontworpen met een ideale hoek, zodat je makkelijk de haren in de neus en je oren kunt bereiken en het apparaat ook goed bruikbaar is voor je wenkbrauwen.

Het gebruiksgemak is bovendien goed door de lange smalle kop, waardoor je verder in de neus en oren kunt komen. De vorm is ook ideaal om je wenkbrauwen te kunnen trimmen of kammen en de trimmer wordt dan ook geleverd met een 2 mini wenkbrauwkammen (3 mm en 5 mm). Daarnaast zorgt het zachte rubber voor een optimale grip, ook als het apparaat nat is geworden.

Nog een pluspunt is de zogeheten ProtecTube-technologie, waarmee het knipelement door een dun scheerbladkapje met afgeronde uiteinden wordt beschermd om huidirritatie te voorkomen.

Het knipelement, dat bestaat uit 2 afzonderlijk bewegende mesjes, is zo ontworpen dat het marteling in de vorm van trekken aan haartjes en snijwondjes voorkomt.

De Philips NT 3160/10 neustrimmer werkt op een AA-batterij, die wordt meegeleverd en heeft een redelijk krachtige motor, om alle taken uit te voeren die je wilt. Je zou hem zelf kunnen gebruiken om je snor of bakkebaarden bij te werken (hoewel je voor het grovere gezichtshaar werk beter kunt overwegen een echte baardtrimmer aan te schaffen).

De neus, oor en wenkbrauw trimmer is volledig waterdicht en af te spoelen onder de kraan. Hij kan dus ook onder de douche worden gebruikt. De messen zijn onderhoudsvrij en hoeven niet te worden geolied.

Een reviewer op Coolblue schreef:

Geen last meer van het trekken aan de haren of snijden in je vel. Zonder problemen kun je deze trimmer gebruiken. Door zijn vorm komt hij over al gemakkelijk bij. Hij is goed vast te houden en heel gemakkelijk schoon te maken onder de kraan.

[one_half]

Voordelen

 • Ideale hoek voor bereiken neus- en oorhaar
 • Trekt niet aan haartjes
 • Volledig afspoelbaar
 • 2 Wenkbrauwkammen en batterij inbegrepen
[/one_half] [one_half_last]

Nadelen

 • Vooralsnog geen
[/one_half_last]

2. Remington NE3870 Nano Series Lithium neus- en oortrimmer (WEHKAMP)

Remington ne3870 neus en oortrimmer

Met de Remington Nano Series Lithium NE3870 haal je een veelzijdige precisietrimmer in huis.

Je kunt hem gebruiken voor neus- en oorhaar, maar ook om je baardgrens te detailleren of je wenkbrauwen bij te werken.

Dit apparaat is super hygiënisch. Hij is namelijk voorzien van een antibacteriële nanozilveren behuizing en het Active BladeClean System: ze gaan bacteriegroei tegen. 

Bovendien spoel je via de spoelopening onder de trimkop de haartjes eenvoudig uit het apparaat.

Het apparaat wordt geleverd met 2 trimkammen, zodat jij zelf de lengte kunt kiezen die je wilt. Ook kun je er een detailtrimmer op zetten met verstelbare kam (1-5 mm), waarmee je strakke baardgrenzen en bakkebaarden kunt maken.

De tweezijdige verticale trimmer beschikt over een zogeheten ComfortTip-tachnologie, wat je beschermt tegen huidirritatie.

De trimmer is volledig waterdicht en dus te gebruiken onder de douche.

De neushaartrimmer werkt op een lithiumbatterij, die is meegeleverd. Helaas heeft dit apparaat geen indicator lichtje om te laten zien of de batterij bijna leeg is of niet. Desalniettemin heb je voor slechts 2 tientjes een prima apparaat in huis!
[one_half]

Voordelen

 • Super hygiënisch
 • inclusief detailtrimmer voor bakkebaard en baardranden
 • Onder de douche te gebruiken
 • Batterij inbegrepen
[/one_half] [one_half_last]

Nadelen

 • Geen batterij indicator
[/one_half_last]

3. BaByliss For Men E650E neus- en oortrimmer (COOLBLUE)

BaByliss E650E neustrimmerkopie

Een neustrimmer van BaByliss kan uiteraard niet ontbreken in deze top 5.

De BaByliss E650E heeft een fraaier en strakker design dan de voorgaande modellen en ligt ergonomisch lekker in de hand.

De trimkop heeft een ronde vorm, waarmee je eenvoudig de holtes in je neus en oren kunt bereiken.

Dit apparaat is puur gemaakt waar het voor bedoeld is: het trimmer van neusharen (en oorharen). Er zitten dus niet allerlei opzetstukken bij.

De mesjes maken een roterende beweging, zodat de haartjes worden afgeschoren en er niet aan de haren wordt getrokken.

In het apparaat stop je gewone AA batterijen, die je ongeveer overal kunt kopen. Let erop dat er bij dit apparaat geen batterijen worden meegeleverd.

De trimkop van de Babyliss neus- en oortrimmer is afspoelbaar, maar de handgreep is niet waterbestendig. Dit is wat ons betreft wel een nadeel ten opzichte van de bovenstaande trimmers.

Een reviewer op Coolblue schreef:

Na 5 jaar trouwe dienst van vorig toestel bij hetzelfde merk gebleven. Dit is voor mij het perfecte toestel, handig, en heel gebruiksvriendelijk. Laag stroomverbruik.

[one_half]

Voordelen

 • Doet wat het moet doen, geen poespas
 • Roterende mesjes, trekt niet aan haren
 • Strak design
[/one_half] [one_half_last]

Nadelen

 • Batterij niet meegeleverd
 • Niet volledig afspoelbaar
[/one_half_last]

4. Philips NT5180/15 oor- en neustrimmer (COOLBLUE)

Philips NT5180 neushaartrimmer

Voor mannen met precisie is de Philips NT5180/15 oor- en neustrimmer de perfecte aankoop! Je betaalt misschien ietsje meer, maar je krijgt er ook een hoop meer voor terug.

Letterlijk, want de trimmer wordt geleverd in een stevige reis-etui. In die etui zitten 2 wenkbrauwkammen; een pincet om bijvoorbeeld je monobrauw bij te werken; en ook nog nagelknipper en een nagelschaar. Kortom, een complete verzorgingsset om weer verzorgd over straat te kunnen en handig voor op reis.

De vorm is ontwikkeld om bij alle moeilijk bereikbare plekken te kunnen.

Het trimmen is net als bij de Philips NT3160/10 comfortabel. Ook dit apparaat beschikt over de ProtecTube-technologie, welke zorgt voor krachtig, eenvoudig en comfortabel trimmen zonder dat haar wordt uitgetrokken.

Daarnaast is de trimmer uitgerust met een beveiligingssysteem met nauwkeurige en scherpe scheersleuven, wat het uittrekken van haartjes en het ontstaan van wondjes en sneetjes voorkomt.

Het is een onderhoudsvriendelijk apparaatje. De messen hoeven niet geolied te worden en hij is bruikbaar onder de douche.

Ook deze neustrimmer werkt op een AA batterij, die meegeleverd is bij het product. Zoek je dus compleet verzorgingssetje voor op reis, dan is dit product van Philips voor jou.

Een reviewer op coolblue schreef:

Veel voor weinig. Een compleet product: een nosetrimmer, batterij, nagelschaartjes, pincet, schaartje en twee opzetstukjes om je wenkbrauwen bij te werken. Dit alles kun je opbergen in een handig etui.
Ik heb mijn neus-, oorhaartjes en wenkbrauwen nog nooit zó makkelijk weggewerkt. Nu al 1 van mijn beste aankopen van dit jaar!

[one_half]

Voordelen

 • Complete verzorgingsset!
 • Trekt niet aan haartjes
 • Onder de douche te gebruiken
 • Handige reis-etui
[/one_half] [one_half_last]

Nadelen

 • Iets prijziger dan de andere apparaten
[/one_half_last]

5. Wahl Triple Head (COOLBLUE) Wahl Triple Head neus en oor trimmer

En last, but not least, in deze top 5 beste neustrimmers de Wahl Tripple Head. Wahl maakt vele kwalitatief goede producten en zo ook deze. En dat voor minder dan 20 euro!

Dit product is een 3-in-1 trimmer. Hij wordt geleverd met 3 verschillende opzetstukken, zodat hij bruikbaar is voor neushaar, oorhaar, wenkbrauwen en schaamstreek. Ook bakkebaarden en snorharen gaan er prima mee.

Het scheren gaat pijnloos en lastig bereikbare plekken kunnen goed worden bereikt. Een nadeel van dit apparaat is dat hij relatief veel geluid maakt, dus als je hem ook voor je oorhaar gaat gebruiken, overweeg dan een van de andere modellen aan te schaffen.
Na het scheren is hij eenvoudig schoon te maken.

Net als de andere neustrimmers werkt het apparaat op AA batterij, deze is niet meegeleverd.

Hoe gebruik je een neus- en oorhaar trimmer op de juiste manier?

Hoe trim je je neushaar?

Stap 1: Ga voordat je begint met het trimmer van je neushaar naar een ruimte waar je voldoende licht hebt. Zo heb je goed zicht bij wat je doet en kun je de donkere haartjes die je weg wilt hebben goed zien.

Het is extra handig als deze ruimte dus ook een spiegel heeft, of pak een klein spiegeltje in de hand. Meestal is de badkamer de meest geschikte plek.

Stap 2: Maak je neus eerst schoon. Als je je neus eerst reinigt is het niet alleen hygiënischer, maar maak je je ‘werkveld’  ook beter zichtbaar. Gebruik een zakdoek of natte doek om de haartjes te spreiden voor een beter scheerresultaat.

Stap 3: Neus schoon? Top! Dan gaan we nu het beste zicht creëren voor deze taak. Buig je hoofd iets naar achter en gebruik eventueel je vinger om het puntje van je neus wat omhoog te buigen.

Het lijkt misschien wat overdreven allemaal, maar zo kun je tenminste zien wat je doet, in plaats van maar wat in je neus te roeren.

Stap 4: Het beste is om van voor naar achter te werken. Dit betekent dat je eerst de meest zichtbare neusharen trimt, de haren waar jij je het meest aan stoort. Daarna ga je dieper het bos in en verwijder je de haren naar eigen wens.

Hoe trim je je oorhaar?

De methode van oorhaar trimmer gaat veelal hetzelfde als het trimmen van neushaar. Je begint met het schoonmaken van je oren. Veel mensen doen dit met wattenstokjes, maar dit is niet aan te raden. Vaak duw je zo het oorsmeer terug en kan er een prop verderop in de gehoorgang ontstaan. Ook kun je je gehoorgang of trommelvlies beschadigen als je de stokjes te diep steekt. Gebruik een washandje en duw niet verder dan de breedte van je pink. Dit geld ook voor de trimmer. Het moet comfortabel aanvoelen. Gebruik je fijne motoriek en geen kracht. Al het enigszins niet comforabel voelt trek hem dan terug.

Hoe vaak moet je je neushaar en oorhaar trimmen?

Hier is geen juist antwoord op, omdat het voor iedereen verschillend is hoe snel het haar groeit. Wanneer het er onverzorgd uit begint te zien weet je dat het tijd is, wanneer je wordt nagekeken weet je dat het te laat is.


Zo, dit is was onze visie op neushaar trimmen en een overzicht van de 5 beste trimmers die je kunt gebruiken om deze taak te volbrengen. Wat zijn jouw ervaringen met neushaartrimmers, goed of slecht? Let me know.

Vergeet dit niet te delen!

Scroll naar boven