Beste scheerapparaat 2020: top 5 voor mannen om te kopen

beste-scheerapparaat-mannen-top-5

Op zoek naar het beste scheerapparaat van 2020? Lees onze review over de top 5 beste scheerapparaten voor mannen!

De baard scheren… Een bezigheid die, bij elkaar opgeteld, een aanzienlijk tijdsbestek inneemt in het leven van de hedendaagse man. De ijdelheid verschilt van man tot man, maar over het algemeen wil men in een korte tijd een fraai gladgeschoren gezicht.

In de loop der tijd heeft de techniek van de scheerapparaten sprongen gemaakt en zijn de beste apparaten in staat een resultaat neer te zetten vergelijkbaar met een natte scheerbeurt met mesjes, zonder het krijgen van snijwondjes.

Hieronder staat een lijst van de 5 beste scheerapparaten in het jaar 2020. We bespreken de belangrijkste specificaties en de voor- en nadelen die we hebben ondervonden. Uiteraard houden we dit artikel up-to-date wanneer er zaken veranderen. Heeft u liever een baardtrimmer? Bekijk dan deze review van de 5 beste baardtrimmers.

* Zoek je een scheerapparaat met een budget onder de 100 euro? Klikt u dan op de nummers 4 en 5!

Scheerapparaat kopen? Hoe te kiezen?

De zoektocht naar het meest ideale scheerapparaat kan frustrerend zijn. Je hebt niet alleen keuze uit tal van merken, maar ook zijn er vele verschillende uitvoeringen die het ene apparaat aantrekkelijker zou maken dan het andere. Wij weten dat het vinden van het beste elektrische scheerapparaat voor uw type huid, gezichtsbeharing en voorkeuren lastig is.

Degenen die slechts op zoek zijn naar elektrische messen voor een snelle en eenvoudige scheerbeurt kunnen bij het kiezen verdwaald raken in de honderden modellen die markt aanbiedt. Wil je een scheerapparaat met twee of drie messen, recht of rond, nat/droog, ‘precision heads’, ‘flex motion’? Het is haast onmogelijk een goede keuze te maken vanwege de concurrerende reclameteksten en verwarrende omschrijvingen.

Gelukkig voor jou, hebben wij een review gemaakt van de 5 hoogst gewaardeerde elektrische scheerapparaten van 2020, gebaseerd op persoonlijk testen en online onderzoek. Dit zijn wat ons betreft de beste scheerapparaten die momenteel op de markt te vinden zijn. Deze lijst zullen wij uiteraard van tijd tot tijd herzien en updaten.
Bij het kiezen van het beste scheerapparaat hebben wij rekening gehouden met de volgende belangrijke factoren:
– Comfort
– Scheerprestatie
– Flexibiliteit voor contouren
– Type baarden
– Optie droog en nat scheren
– Technieken en systemen
– Prijs/kwaliteit verhouding

Bij onze overwegingen zijn al deze factoren meegenomen en uiteindelijk hebben we een lijst gemaakt waar we gedetailleerd ingaan op de allerbeste scheerapparaten van 2020. De lat van onze selectie ligt hoog en is de keuze is zo objectief mogelijk.

De 5 beste elektrische scheerapparaten 2020

Hier zijn ze dan, de 5 beste scheerapparaten voor mannen van 2020:

1. PHILIPS SERIES 9000 scheerapparaat

Check prijs op: Bol.com | Coolblue

philips-9000-scheerapparaat

Beste specificaties (Philips Series 9000 S9111/31):

 • V-Track Precision-mesjes en Super Lift & cut systeem voor egaal glad resultaat
 • Volledig waterproof, droog en nat scheren en onder de douche
 • 3 comfort opties, dus ook geschikt voor gevoelige huid
 • 3 roterende mesbladen bewegend in 8 richtingen dus bereik alle moeilijke plekken
 • Display weergeeft de nog resterende gebruikersduur
 • Inclusief smart clean-systeem

Beste scheerapparaat voor:

 • Alle baardtypen en in het bijzonder ook geschikt voor mannen met zware baardgroei.
 • Alle huidtypen, ook geschikt voor mannen met een gevoelige huid.
 • Mannen die graag onder de douche scheren.
 • Mannen die voorkeur hebben voor roterende scheerapparaten.

Mannen van alle baardtypen en in het bijzonder geschikt voor mannen met dikke baardharen) en alle huidtypen, inclusief gevoelige huid. En mannen die zich graag scheren onder de douche.

Overzicht:

Met elektrische scheerapparaten heb je gebruikers die zijn in te delen in twee subgroepen: zij die de voorkeur geven aan vibrerende scheerapparaten met mesjes bedekt door een folie en zij die zich liever scheren met roterende scheerapparaten, bestaande uit een kop met meerdere roterende mesjes. Welke techniek beter is, is een eeuwige discussie en met name bepaald door persoonlijke voorkeur. Over het algemeen zijn vibrerende apparaten meer geschikt voor een gevoelige huid en roterende meer voor dik haar.

Heb je de voorkeur voor een roterend scheerapparaat? Dan steekt de Philips 9000 serie met kop en schouders boven de concurrentie uit. Een mooi body design, dat qua contour lekker in de hand ligt, met daar bovenop een kop met 3 roterende scheermessen die kunnen draaien, buigen en kantelen en dus zorgt voor ultieme flexibiliteit.

Philips maakt gebruik van de zogeheten V-Track Precision-mesjes welke alle haren, ook platliggende en in verschillende richting groeiende haren, in goede positie brengt, waarna ze worden afgesneden. Met de Super Lift & Cut-systeem worden de haren voorzichtig omhoog gelift. Dit zorgt voor een glad scheerresultaat en voorkomt dat je meerdere keren over dezelfde plek moet scheren.

De kop is zoals beschreven zeer flexibel. Door de ContourDetect-scheerhoofden met 8 draairichtingen zijn alle contouren van elk gezicht goed te bereiken. De kop zelf is flexibel. In de kop zitten 3 koppen die afzonderlijk kantelbaar zijn, waarin dan weer 3 scheerelementen zitten die ook allen kantelbaar zijn. Al met al zorgt dit ervoor dat 20% meer haren worden meegenomen per beweging en voor een egaal glad resultaat.

Bij de Philips 9000 kun je kiezen uit 3 comfort opties:
Sensitive: zachte, maar grondige scheerbeurt voor gevoelige huid.
Normal: normale scheerinstelling voor een grondige dagelijkse scheerbeurt.
Fast: een snelle instelling om tijd te besparen.

Of je een nat- of droogscheerder bent. Met de Philips 9000 kan het allebei en ook met scheerschuim of -gel. Spoel hem dan tijdens het scheren een paar keer af, zodat het scheren soepel blijft gaan. Ook onder de douche is hij te gebruiken.

Bijgeleverd is het smart clean-systeem, een schoonmaaksysteem voor het apparaat, waarmee het wordt schoongemaakt, gedroogd, opgeladen en gesmeerd.  Er zit een dubbel filter in, dat ervoor zorgt dat haren, scheergel en -schuim volledig uit het scheerapparaat wordt verwijderd. Dit zorgt voor optimale prestaties gedurende de gehele levensduur van het apparaat.

De accu is prima en het volledig opladen duurt een uur. Dit geeft 60 minuten scheertijd. Ook deze heeft een snellaadfunctie, dus ca. 5 minuten opladen is voldoende voor 1 scheerbeurt. Het display weergeeft een batterij indicator, een reinigingsindicator,  een batterij ‘bijna-leeg’ indicator, indicatie voor scheerhoofden vervangen en een reisvergrendelingsindicator.

Tenslotte wordt de Philips 9000 ook geleverd met een opzetbare baardstyler (zie afbeelding), met 5 lengtestanden. Zo kun je zelf jouw ideale look creëren, van een stoppelbaard tot een kort getrimde baard. Dit maakt dit scheersysteem een super compleet systeem, waarmee je gelijk een trimmer in huis hebt.

Voordelen

 • Super glad resultaat
 • Geschikt om een zware baardgroei af te scheren
 • Perfect voor gevoelige huid
 • Roterende mesbladen
 • Onder de douche te gebruiken
 • Inclusief smart-clean systeem
 • Goede accu en LED display met resterende werkingsduur

Nadelen

 • Alleen draadloos te gebruiken
9,1 op basis van 350+ reviews

Dit scheerapparaat kun je kopen bij:


2. Braun series 9 scheerapparaat

Check prijs op: Bol.com | Coolblue

Braun scheerapparaat series 9

Beste specificaties (Braun Series 9 9395CC):

 • Opti-foil technologie voor langdurig glad scheerresultaat
 • HyperLift & Cut + Direct & Cut
 • Skin Guard: Beschermt de huid bij elke beweging
 • Flexibele scheerkop voor moeilijk te bereiken plekken
 • Volledig waterproof (onder de douche te gebruiken)
 • Display weergeeft de nog resterende gebruikersduur
 • Meegeleverd reinigingsstation

Beste scheerapparaat voor:

 • Alle baardtypen en in het bijzonder ook geschikt voor mannen met zware baardgroei.
 • Alle huidtypen, ook geschikt voor mannen met een gevoelige huid.
 • Mannen die graag onder de douche scheren.
 • Mannen die voorkeur hebben voor niet-roterende scheerapparaten.

Overzicht:

De Braun 9 serie is het topmodel van Braun, een zeer gerespecteerd Duits bedrijf, dat bekend staat om het leveren van goede elektrische producten met de laatste technologie. Dit scheerapparaat is nét wat geavanceerder dan de 7 serie (nummer 3 in de lijst), maar daar betaal je dan ook naar.

Braun maakt gebruik van de “Opti-Foil” technologie, wat er voor zorgt dat er meer baardharen worden meegenomen en minder passages nodig zijn. De 2 bladen met foil-gaten vangen consistent haren over het gehele vlak en zorgen ervoor dat de dikke baardharen dieper worden afgesneden, wat zorgt voor een langduriger glad scheerresultaat.

Daarnaast is de Braun 9 serie een scheerapparaat voorzien van 2 trimmers in de kop, namelijk de hyperlift & cut en de direct & cut timmers:

 • De Hyperlift & cut trimmer lift de platliggende haren op en snijdt ze af (in essentie hetzelfde als active lift & cut).
 • De Direct & cut trimmer pakt de haartjes aan die in verschillende richtingen groeien en snijdt ze af.

Het scheerapparaat scheert met 40.000 micro vibraties per minuut. Dat is 4x zoveel dan de 7 serie. Voor de meeste mensen zal dit een overbodige luxe zijn, maar heb je echt een volle baard met dik haar, dan geeft de 9 serie jou wel het beste resultaat.

De onafhankelijke flexibele scheerelementen zijn gemonteerd op een 10-directioneel flexibele kop, zodat de meest moeilijke plekken ook bereikt kunnen worden. Door micro-motion kunnen alle snijbladen los van elkaar bewegen, voor de fijne contouren. Daarnaast is de gehele kop zelf ook volledig draaibaar (macro motion). Zo krijg je meer contact met de huid voor een grondigere scheerbeurt.

Net zoals er smartphones en smart-tv’s bestaan, bestaan er ook intelligente scheerapparaten. De sonische technologie van dit apparaat leest je baard en past zich eraan aan. Hij voelt de dichtheid aan en werkt extra krachtig op momenten dat het nodig is. Hij is dus prima geschikt voor alle typen baardgroei en zeker ook geschikt voor zware baargroei. En met de beschermende skin guard is hij ook aan te bevelen bij mensen met een gevoelige en snel geïrriteerde huid.

Scheer je jezelf graag onder de douche dan kan dat met dit scheerapparaat. Je kunt droog scheren of nat en ook met gel of schuim.

Meegeleverd bij de Braun 9 series is een reinigingsstation. Op je display kun je zien wanneer je het scheerapparaat moet reinigen. Dit station reinigt, smeert, droogt en laadt jouw scheerapparaat vervolgens op.

De accuduur vergelijkbaar met de hiervoor genoemde van Philips. Het opladen duurt ongeveer een uur en dat geeft je ook een werkingsduur van een uur. Snelladen is nu ook mogelijk en is voor één scheerbeurt in slechts 5 min te realiseren.

Tenslotte heeft dit scheerapparaat ook nog een geïntegreerde precisietrimmer, die je uit achterkant van het scheerapparaat kunt klikken en knt gebruiken om je bakkebaarden te stylen. Al met al een zeer compleet top apparaat.

Voordelen

 • Geavanceerde technologie
 • Geschikt voor alle baardtypen, ook zware baardgroei
 • Geschikt voor gevoelige huid
 • Maximale aanpasbaarheid aan het gezicht
 • Onder de douche te gebruiken
 • Goede accu met snellaadfunctie

Nadelen

 • Alleen draadloos te gebruiken
 • Prijzig
9,2 op basis van 65+ reviews

Dit scheerapparaat kun je kopen bij:


3. Braun Series 7 Scheerapparaat

Check prijs op: Bol.com | Coolblue

Braun scheerapparaat 7 series

Beste specificaties (Braun Series 7 7893S):

 • Opti-foil technologie voor langdurig glad scheerresultaat
 • UltraActiveLift trimmer voor het opliften van platliggende haren
 • 5 persoonlijke scheerintensiteiten van gevoelige huid tot turbo.
 • Flexibele scheerkop voor moeilijk te bereiken plekken
 • Volledig waterproof (onder de douche te gebruiken)

Beste scheerapparaat voor:

 • Alle baardtypen.
 • Alle huidtypen, ook geschikt voor mannen met een gevoelige huid.
 • Mannen die graag onder de douche scheren.
 • Mannen die voorkeur hebben voor niet-roterende scheerapparaten.

Overzicht:

De 7 serie is de tweede topper op de markt van de meest geavanceerde scheerapparaten gemaakt door Braun. Hij komt met een reisetui, een reinigingsborsteltje en uiteraard een oplader. De 7893s is ook een super apparaat met de geavanceerde technologie en een goed scheerresultaat en een degelijk en comfortabel ontwerp.

In heel veel opzichten lijken de 7 series en de 9 series op elkaar. In de tabel hieronder zie je de belangrijkste verschillen (en overeenkomsten) tussen deze twee zwaargewichten van scheerapparaten. De keuze zouden wij laten afhangen van je budget, want heel veel onder doet de 7 serie zeker niet.

Braun Series 7 vs Braun Series 9 scheerapparaat

 Braun Series 7Braun Series 9
Viervoudig Action Cutting SysteemNeeJa
Personalisatie ModesJaNee
Meedraaiende scheerkopJaJa
Trimmers in de kop
Active lift & cutHyperLift & Cut + Direct & Cut
Wet&Dry technologieJaJa
Bedraad scheren
NeeNee
Microvibraties per minuut
10,00040,000
Flexibiliteit
8-dimensies10-dimensies

Het scheerapparaat heeft een 8-dimensionele flexibele kop waarmee zelfs de meest lastige contouren goed geschoren kunnen worden. MicroMotion gecombineerd met MacroMotion voor maximale aanpasbaarheid aan het gezicht.

Daarnaast heeft een active lift & cut functie, zodat haren worden opgelift en afgesneden. Door deze ultieme flexibiliteit, en de opti-foil technologie hoef je maar één keer over een bepaalde plek te gaan. Dit in combinatie met een beschermende skin guard, maakt dit scheerapparaat uitermate geschikt voor mannen met een gevoelige huid.

De 7 serie heeft vijf personalisatie functies, dat wil zeggen dat je een scheermodus kan kiezen die het beste bij jouw huidtype past, van sensitive tot turbo. Dit heeft de 9 serie niet.

Het 7 serie scheerapparaat van Braun heeft een vermogen van 10.000 microvibraties per minuut, wat meer dan voldoende is voor een glad resultaat. In de praktijk is het verschil met de serie 9 nauwelijks merkbaar.

De Braun 7 serie is 100% waterproof. Je kunt hem afspoelen en ook gebruiken onder de douche. Hij is te gebruiken op een droog gezicht, een nat gezicht met water, maar ook met scheerschuim of scheergel.

De accu laadt in 1 uur op en na een volledige oplaadbeurt kun je het apparaat ca. 50 minuten gebruiken, wat prima is. De batterij heeft een snellaadfunctie: 5 minuten opladen is genoeg voor 1 scheerbeurt. Dit is handig, want ook dit scheerapparaat niet bedraad te gebruiken.

Het display geeft de resterende scheertijd aan. Het geeft ook de batterijstatus aan en wanneer het tijd is om het scheerblad te vervangen.

Voordelen

 • Geschikt voor alle baardtypen
 • Perfect voor gevoelige huid
 • Maximale aanpasbaarheid aan het gezicht
 • Onder de douche te gebruiken
 • Goede accu met snellaadfunctie

Nadelen

 • Alleen draadloos te gebruiken
 • Geen clean&charge station
9,0 op basis van 100+ reviews

Dit scheerapparaat kun je kopen bij:

Nog wat budget over? Om het helemaal compleet te maken kun je voor wat meer geld dit scheerapparaat inclusief bijbehorend Clean & Charge station kopen. Deze is op alcohol gebaseerd en verwijdert 99,99% van de bacteriën met één druk op de knop. Daarnaast smeert, droogt en herlaadt het je scheerapparaat automatisch. Bekijk het hier op Bol.com.


4. Braun Series 3 Wet & Dry scheerapparaat

Check prijs op: Bol.com | Coolblue | Wehkamp

braun-series-3-scheerapparaat

Beste specificaties (Braun Series 3 3040):

 • Opti-foil technologie voor langdurig glad scheerresultaat
 • MicroComb-technologie voor het ‘vangen’ van meer haartjes
 • SensoFoil systeem voor gevoelige huid
 • Flexibele scheerkop voor moeilijk te bereiken plekken
 • Volledig waterproof (onder de douche te gebruiken)

Beste scheerapparaat voor:

 • Beste scheerapparaat onder de 100 euro
 • Geschikt voor beginnende of lichte baardgroei
 • Alle huidtypen, ook geschikt voor mannen met een gevoelige huid.
 • Mannen die graag onder de douche scheren.
 • Mannen die voorkeur hebben voor niet-roterende scheerapparaten.

Overzicht:

Je vraagt je nu misschien af: ‘moet ik nu echt een paar honderd euro betalen voor een goed scheerapparaat?’ Het antwoord is nee! Wel als je het beste van het beste wilt, maar uiteraard zijn er zeer goede scheerapparaten voor wat minder geld.

Dat bewijst de Braun serie 3, wat ons betreft de ‘budget-topper‘. Voor minder dan honderd euro te krijgen. Voor mannen met een beginnende of lichte baardgroei is dit een prima apparaat die de klus klaart. Heb je echter een zware baard met dikke, stugge haren? Overweeg dan liever een van de drie opties hierboven.

De Braun serie 3 is ’s werelds best verkochte scheerapparaat ooit. Met de MicroComb-technologie vangt en geleidt hij meer haartjes bij elke beweging. Dit zorgt voor een snellere scheerbeurt. Dit werkt vrij goed, echter voor perfectie kies je een van de bovenstaande modellen. Het SensoFoil systeem zorgt voor een gladde scheerbeurt en geen irritatie bij een gevoelige huid.

Dankzij de 3-dimensionele flexibele kop met drie snijelementen die los van elkaar kunnen bewegen past het apparaat zich aan aan de contouren van je gezicht. Werkt al met al prima, echter de volledige flexibiliteit van de Braun serie 7 of 9, of de Philips 9000 haalt hij niet.

Net als de duurdere modellen is ook de braun 3040 volledig waterproof en geschikt voor gebruik onder de douche. Behalve op een droog gezicht kun je dus ook nat scheren en ook met scheerschuim of scheergel.

De accu van het scheerapparaat is goed. Het opladen duurt een uur en dat geeft ongeveer 45 minuten scheertijd. Ook zit hier de snellaadfunctie op. Dat wil zeggen dat 5 minuten opladen goed is voor één scheerbeurt. Het display heeft de batterijstatus weer.

Het scheerapparaat is voorzien van een precisietrimmer voor de bakkebaarden.

Voordelen

 • Geschikt voor gevoelige huid
 • Flexibele aanpasbaarheid aan het gezicht
 • Inclusief precisietrimmer
 • Onder de douche te gebruiken
 • Goede accu met snellaadfunctie

Nadelen

 • Alleen draadloos te gebruiken
 • Ongeschikt voor zware baardgroei
 • Minder flexibel bereik dan de andere modellen
 • Motor relatief luid
9,0 op basis van 200+ reviews

Dit scheerapparaat kun je kopen bij:


5. Philips Series 5000 scheerapparaat

Check prijs op: Bol.com | Coolblue

scheerapparaat-philips-5000

Beste specificaties (Philips Series 5000 S5420/06):

 • Super Lift & Cut-systeem glad scheerresultaat
 • MultiPrecision-systeem voor gevoelige huid
 • Flexibele scheerkop (5 richtingen) voor moeilijk te bereiken plekken
 • Volledig waterproof (onder de douche te gebruiken)
 • Inclusief opzetbare trimmer voor bakkebaarden

Beste scheerapparaat voor:

 • Geschikt voor lichte of gemiddelde baardgroei
 • Alle huidtypen, ook geschikt voor mannen met een gevoelige huid.
 • Mannen die graag onder de douche scheren.
 • Mannen die voorkeur hebben voor roterende scheerapparaten.

Overzicht:

Als je niet al te veel wilt betalen voor een goed apparaat en je hebt de voorkeur voor een roterend scheerapparaat dan is dit de beste keuze voor u. Met 700+ recensies op Coolblue uitstekend beoordeeld. Voor de meeste mensen een ideaal apparaat, echter als je een zware baard hebt met dik en stug haar, kijk dan toch liever naar het Philips 9000 model (nummer 1).

Door het MultiPrecision-systeem met afgeronde scheerkoppen glijdt het apparaat soepel over het gezicht en wordt de huid beschermd tegen irritatie. Het Super Lift & Cut-systeem zorgt ervoor mesjes tillen lange en korte haartjes op en snijden ze gelijk af, wat zorgt voor een snelle scheerbeurt en en niet telkens over de zelfde plek hoeven te bewegen.

De scheerkoppen zijn flexibel en beweging in 5 richtingen. Dit is niet zo flexibel als de duurdere modellen van Philips of Braun, echter levert dit scheerapparaat een opvallend goed resultaat en zijn lastige contouren als kaak en hals goed te doen.

Dit scheerapparaat wordt geleverd met een opzetbare trimmer voor het trimmen van de snor en de bakkebaarden.

De Philips 5000, ook wel AquaTouch elektrische scheerapparaat genoemd, is uiteraard 100% waterproof. Je kunt droog scheren en nat scheren met scheerschuim of -gel en ook scheren onder de douche is een optie.

De accu van het apparaat is vergelijkbaar met het model van Braun hierboven. Ongeveer 1 uur opladen geeft 45 minuten scheertijd (zo’n 15 scheerbeurten). Onverhoopt vergeten op te laden? Geen probleem. Ook de Philips 5000 heeft een snellaadfunctie, waarmee je met 5 minuten opladen de accu voldoende hebt geladen voor één volledige scheerbeurt. Hij is, net als de modellen hierboven alleen draadloos te gebruiken.

Het intuïtieve display geeft de volgende dingen weer: – batterij-indicator met 1 niveaus – reinigingsindicator – batterij bijna leeg-indicator – indicatie voor scheerkoppen vervangen – reisvergrendelingsindicator.

Voordelen

 • Geschikt voor gevoelige huid
 • Flexibele kop in 5 richtingen en 3 mesbladen
 • Inclusief precisietrimmer
 • Onder de douche te gebruiken
 • Goede accu met snellaadfunctie

Nadelen

 • Alleen draadloos te gebruiken
 • Ongeschikt voor zware baardgroei
 • Minder flexibel bereik dan de duurdere modellen
8,8 op basis van 700+ reviews

Dit scheerapparaat kun je kopen bij:


FAQ (Veelgestelde vragen)

Wat is een scheerapparaat?

Een scheerapparaat is een elektrisch apparaat dat haar vanaf de basis (de huid) afsnijd, zodat je een glad scheerresultaat krijgt. Een scheerapparaat voor mannen, waar deze post over gaat, is een scheerapparaat bedoeld om de baard en andere gezichtsbeharing te scheren.

Wat is het beste scheerapparaat?

Wat het beste scheerapparaat is, hangt af van jouw persoonlijke wensen waaraan een scheerapparaat moet voldoen en welke waarde je hecht aan de specificaties van het apparaat. Ook hangt het af van het budget dat je te besteden hebt, want de prijzen kunnen behoorlijk uiteen liggen. Lees onze review van de top 5 beste scheerapparaten (hierboven). De beste keuze is wat ons betreft de Philips Series 9000 S9111/31.

Wat is het beste scheerapparaat onder de 100 euro?

Heb je een beperkt budget, of wil je gewoon een scheerapparaat die de klus klaart, zonder al te veel extra’s dan begrijpen wij dat. Als je een scheerapparaat wilt kopen, maar niet meer 100 euro wil besteden, dan zouden wij gaan voor de Braun serie 3 3040s. Let wel op, dat als jij zware baardgroei hebt deze wellicht niet aan jouw wensen voldoet.

Wat is het beste scheerapparaat voor zware baardgroei?

Heb je zware baargroei met dikke stugge haren, dan zullen niet alle scheerapparaten jou tevreden stellen. Lees onze top 5 beste scheerapparaten en zie welke modellen geschikt zijn voor zware baardgroei.

Dit was de review van de 5 beste elektrische scheerapparaten van 2020 voor mannen. Nu is het aan jou om je favoriete scheerapparaat te kiezen!

Vergeet dit niet te delen!