Home » Beste Scheerapparaat [Test 2022]

Beste Scheerapparaat Top 7 voor Mannen in 2022

beste-scheerapparaat-mannen-top-5

Ben je op zoek naar het beste scheerapparaat van 2022 voor een clean shave? Zoek niet verder. Dit zijn de beste elektrische scheerapparaten die jou een gladgeschoren resultaat geven.

Met een gladgeschoren look zit je altijd goed. Heb je een gevoelige huid of scheer je het liefste onder de douche, er zit altijd wel een scheerapparaat bij die past bij jouw behoeften. Voor de meeste mannen die er goed verzorgd baardloos uit willen zien is de Philips Shaver 3300 een prima en betaalbaar scheerapparaat. Uiteraard zijn er geavanceerdere modellen, goedkopere apparaten en scheerapparaten die meer uitsluiten bij jouw behoeften. Scroll daarom de onderstaande lijst van de beste scheerapparaten van 2022 door en maak zelf je keuze.

Dit zijn ze, de beste 7 scheerapparaten van 2022:

De beste koop

Philips Shaver 3300 S3333/54

beste koop scheerapparaat Philips S3333 shaver

Check de prijs bij:

Dit scheerapparaat van Philips heeft een geweldige prijs-kwaliteit verhouding. Het design is super strak en chique, ligt lekker in de hand en dankzij de antisliprubber glijdt hij niet uit je hand als het apparaat nat is. De 5D scheerkop draait, buigt en zweeft in 5 richtingen mee volgt zo alle contouren van uw gezicht voor een optimaal glad resultaat. Daarbij wordt zacht contact gemaakt met de huis. De scheerkop bevat 3 roterende scheerelementen, bestaande uit 27 zelfslijpende mesjes. Bakkebaarden en nekharen werk je eenvoudig bij met de uitklapbare precisietrimmer. Je kunt dit scheerapparaat droog, met scheerschuim en onder de douche gebruiken. Op die manier is dit ook een fijn apparaat voor mannen met een gevoelige huid. Het apparaat bevat geen reinigingsstation, dus dat zal je zelf moeten doen. Gelukkig is dit eenvoudig. Door op de knop aan de voorkant te drukken opent de scheerkop en spoel je deze onder de kraan af. De batterij indicator heeft 3 niveaus om het resterende batterijvermogen te laten zien.

Scheerwijze: Droog, met scheerschuim of scheergel, onder de douche.

Accessoires: detailtrimmer, opbergzakje, standaard

Accu: volledig opladen in 1 uur, snellaadfunctie: 5 min. opladen is 1 scheerbeurt. Gebruikstijd volle accu: 60 minuten.

Bekijk aanbieding bij: Amazon.nl, Bol.com, Coolblue

9,2 op basis van 50+ reviews

Best getest roterend scheerapparaat

Philips S9000 Prestige

beste scheerapparaat roterend: Philips s9000 prestige

Check de prijs bij:

De Philips S9000 Prestige is het best geteste en meest geavanceerde roterende scheerapparaat op de markt. Heeft scheren met roterende messen jouw voorkeur en wil je de beste kwaliteit, dan is dit scheerapparaat voor jou. De 360-D+ flexibele scheerhoofden volgen alle rondingen en contouren van je gezicht, ook op de moeilijkst bereikbare plekken. De 3 scheerringen bevatten 72 zelfslijpende mesjes, extra stevig en scherp voor maximale duurzaamheid en gladheid. Het veersysteem van deze componenten zorgt voor de ideale mespositie, waardoor er preciezer en met meer comfort wordt geschoren. De ringen zijn daarnaast gecoat met de zogeheten SkinGlide coating en glijden daardoor soepel over de huid. De motor van dit scheerapparaat van Philips heeft het hoogste vermogen voor het meest nauwkeurige resultaat, ongeacht de haardichtheid. Nog een handig snufje is dat het apparaat voorzien in van een gezichtshaarsensor. Deze sensor meet de haardichtheid 500 keer per seconde en past vervolgens automatisch het scheervermogen daar op aan, zodat je altijd soepel scheert. Verder kun je ook zelf middels 3 persoonlijke scheermodi de snelheid van het scheerapparaat afstellen naar je eigen huid en voorkeuren. Voor de details zoals bakkebaarden of snor, kun je de meegeleverde precisietrimmer op het apparaat zetten. Scheren kan zowel droog als nat (ja, ook onder de douche) en met scheerschuim of gel. Na gebruik open je de scheerkop en spoel je het scheerapparaat eenvoudig schoon onder de kraan. Opladen gaat draadloos, door het scheerapparaat op de meegeleverde Qi-oplaadpad te plaatsen en duurt 3 uur.

Scheerwijze: Droog, met scheerschuim of gel, onder de douche.

Accessoires: detailtrimmer, luxe etui, Qi-oplaadpad

Accu: Volledig opgeladen in 3 uur (draadloos). Gebruikstijd volle accu: 60 minuten.

Bekijk aanbieding bij: Amazon.nl, Bol.com, Coolblue

9,2 op basis van 140+ reviews

Best getest scheerapparaat met scheerblad

Braun Series 9 9395CC

beste scheerapparaat met scheerblad: braun series 9

Check de prijs bij:

Het beste scheerapparaat met scheerblad is de Braun Series 9 9395CC. Als een scheerkop met roterende mesjes niet jouw ding is, dan is dit apparaat de beste keuze. De scheerkop bevat onafhankelijke flexibele scheerelementen, gemonteerd op een 10-directionele flexibele kop voor maximale aanpasbaarheid aan het gezicht en optimale huidcontact voor een grondig scheerresultaat. Het scheerapparaat leest je baarddichtheid 160x per minuut en past het vermogen erop aan, zodat ook de meest dikke baardharen ook moeiteloos worden geschoren. De lift & cut functie zorgt dat plat liggende haartjes opgelift worden, zodat ze beter afgeschoren worden en ook haren in verschillende richtingen kunnen worden goed geschoren. De OptiFoil beschermt de gevoelige huid bij elke beweging. De messen zijn van hoogwaardig duurzaam titanium. Uit de achterkant klik je eenvoudig een precisietrimmer om je bakkebaarden bij te werken. Met dit scheerapparaat scheer je nat, droog en met scheergel. Ook kun je het onder de douche gebruiken als je wil. Om er zeker van te zijn dat je altijd met een hygiënisch scheerapparaat scheert en zo huidirritatie tegengaat, krijg je bij dit scheerapparaat een reinigingsstation. Op het display zie je direct wanneer je het scheerapparaat in het station moet plaatsen. Dit station reinigt, smeert, droogt en laadt het scheerapparaat op. Na een volledige oplaadbeurt kun je 60 minuten draadloos scheren.

Scheerwijze: Droog, met scheerschuim of gel, onder de douche.

Accessoires: Onderhoudsborstel, Opbergetui, Reinigingsstation

Accu: Volledig opgeladen in 1 uur. Gebruikstijd volle accu: 60 minuten.

Bekijk aanbieding bij: Amazon.nl, Bol.com, Coolblue

9,2 op basis van 40+ reviews

Beste budget scheerapparaat

Philips Oneblade QP2520/30

Beste goedkope scheerapparaat: Philips Oneblade

Check de prijs bij:

De Philips Oneblade is een krachtig en compact scheerapparaat voor een relatief lage prijs. Zonder opzetkam scheert het apparaat de haren af net boven de huid, wat het een ideaal scheerapparaat maakt voor mannen met een gevoelige huid. Het resultaat is glad, stoppels zijn nog wel voelbaar. Wil je niet al te veel geld uitgeven en ben je iemand die snel huidirritatie krijgt, dan is dit scheerapparaat voor jou. De snel bewegende messen zorgen ervoor dat haren van elke lengte meegenomen worden en de flexibele scheerkop volgt alle contouren van je gezicht voor een smooth resultaat. Heb je liever een stoppelbaard? Zet dan een van de opzetkammen erop (1 mm, 3 mm of 5 mm) en je hebt een baadtrimmer. Je kunt dit scheerapparaat droog gebruiken, maar voor extra comfort kun je hiermee ook scheren met scheerschuim en ook onder de douche. Goedkopere scheerapparaten leveren vaak wat in op de accu. Het duurt namelijk 8 uur om dit apparaat volledig op te laden en de gebruikstijd is vervolgens 45 minuten.

Scheerwijze: Droog, met scheerschuim of gel, onder de douche.

Accessoires:  3 opzetkammen, 2x Oneblade mesje

Accu: Volledig opgeladen in 8 uur. Gebruikstijd volle accu: 45 minuten.

Bekijk aanbieding bij: Amazon.nl, Bol.com, Coolblue

9,0 op basis van 900+ reviews

Beste scheerapparaat voor onder de douche

Philips Series 5000 S5587/30

beste scheerapparaat onder de douche: Philips S5587/30

Check de prijs bij:

Zoek je een goed scheerapparaat die je vooral wilt gebruiken onder de douche? Dan hoe je qua prijs-kwaliteit niet verder te kijken dan de Philips series 5000. Vanzelfsprekend is dit apparaat 100% waterdicht, maar dat is niet alles. De meeste mensen die scheren onder de douche is vanwege een gevoelige huid en het krijgen van scheerirritatie bij droog scheren. Dit schaarapparaat van Philips is ontwikkeld met de focus op huidcomfort. Met de zogeheten SkinIQ technologie wordt met een sensor de haardichtheid 125/seconde gemeten en het apparaat past automatisch het vermogen daarop aan, voor moeiteloos en zacht scheren. Ja, ook voor zware baardgroei. Daarnaast is de scheerkop in 360 graden flexibel en volgt het de contouren van je gezicht, voor een sneller, efficiënter en comfortabeler scheerresultaat. De hoogwaardige roterende mesjes zijn zelfslijpend en blijven daardoor scherp. Aan de achterkant zit een uitklapbare precisietrimmer, om de bakkebaarden bij te werken. Met een druk op de knop open je de scheerkop en spoel je deze eenvoudig af onder de kraan. Het apparaat is dus comfortabel onder de douche te gebruiken, ook met scheergel als je dat wilt. Het scheerapparaat ligt comfortabel in de hand en heeft een strak LED display dat de batterij indicatie aangeeft, reinigingsadvies en een reisvergrendelingsindicator.

Scheerwijze: Droog, met scheerschuim of gel, onder de douche.

Accessoires:  Beschermkap, Onderhoudsborstel, Opbergetui

Accu: Volledig opgeladen in 1 uur. snellaadfunctie: 5 min. opladen is 1 scheerbeurt.  Gebruikstijd volle accu: 60 minuten.

Bekijk aanbieding bij: Amazon.nl, Bol.com, Coolblue

9,0 op basis van 70+ reviews

Beste scheerapparaat voor gevoelige huid

Philips Series 7000 S7786/55

Beste Scheerapparaat Top 7 voor Mannen in 2022

Check de prijs bij:

Scheren en een gevoelige huid is niet de meest prettige combinatie. Gelukkig is het ook voor mensen met een gevoelige huid mogelijk om comfortabel te scheren, namelijk met dit scheerapparaat van Philips. Voor zijn prijsklasse is dit het beste scheerapparaat voor mannen met een gevoelige huid. Tussen de scheerhoofden zit een beschermende coating die wrijving op de huid met 25% verminderd. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de zogeheten skinIQ-technologie. De technologie voor bewegingsdetectie houdt bij hoe je je scheert en leidt je naar een efficiëntere techniek, zodat je na enkele scheerbeurten al een betere scheertechniek gebruikt met minder scheerbewegingen en dus minder irritatie. De scheerkoppen zijn flexibel en volgen de contouren van je gezicht, met als resultaat minder scheerbewegingen en een grondig resultaat. De 3 roterende scheermesjes zijn van hoogwaardig staal en zijn zelfslijpend, zodat ze scherp blijven. Je kunt het scheerapparaat droog gebruiken, maar ook onder de douche en met scheerschuim of scheergel, wat wel zo prettig is voor de gevoelige huid. Met de Philips GroomTribe-app houd je scheerbeurt na scheerbeurt de voortgang van je huid bij en leer de juiste techniek kennen voor een gladde en huidvriendelijke scheerbeurt. De gezichtshaarsensor meet de haardichtheid 125x per seconde en past het scheervermogen daarop aan, voor de meest prettige en effectieve ervaring voor elke haardikte. Het scheerapparaat wordt in 1 minuut grondig gereinigd en gesmeerd voor langdurige optimale prestaties. Aan de achterzijde heb je een uitklapbare precisietrimmer voor het bijwerken van de bakkebaarden. De accu is prima en met een volle accu kun je ongeveer 60 minuten scheren. Ook zit er een snellaadfunctie op, zodat je na 5 minuten opladen voldoende vermogen hebt voor een volledige scheerbeurt.

Scheerwijze: Droog, met scheerschuim of gel, onder de douche.

Accessoires:  Detailtrimmer, Onderhoudsborstel, Opbergetui, Reinigingsstation

Accu: Volledig opgeladen in 1 uur. snellaadfunctie: 5 min. opladen is 1 scheerbeurt.  Gebruikstijd volle accu: 60 minuten.

Bekijk aanbieding bij: Amazon.nl, Bol.com, Coolblue

9,2 op basis van 25+ reviews

Beste scheerapparaat voor op reis

Remington R95 mini shaver

Beste Scheerapparaat Top 7 voor Mannen in 2022

Check de prijs bij:

Voor de reizigers en de mannen die vaak onderweg zijn hebben we de Remington R95 geselecteerd. Dit scheerapparaat is ideaal voor op reis, omdat hij klein en licht is. Daarnaast heeft het scheerapparaat een universeel voltage (120 – 240V), zodat je hem wereldwijd kunt opladen. Het design van het apparaat is ergonomisch en ligt lekker in de hand. De scheerkop bestaat uit 2 roterende scheermessen, gemaakt van staal.  Hoewel het apparaat klein is, zijn de prestaties niet verkeerd. Verwacht echter niet de efficiëntie en comfort van de geavanceerdere modellen in de lijst van Philips en Braun, maar het apparaat doet wat het moet doen: scheren. Voor de zware baardgroei is deze helaas wat minder geschikt. Met een volle accu kun je het scheerapparaat 30 minuten gebruiken. Opladen duurt wat langer dan de geavanceerdere scheerapparaten, namelijk 8 uur. Het apparaat is niet waterdicht. Ach ja, voor die 25 euro is dit gewoon een topapparaatje om erbij te hebben en in je reiskoffer of backpack te gooien als je weg gaat.

Scheerwijze: Droog.

Accessoires:  Beschermkap.

Accu: Volledig opgeladen in 8 uur. Gebruikstijd volle accu: 30 minuten.

Bekijk aanbieding bij: Amazon.nl, Bol.com, Coolblue

8,6 op basis van 290+ reviews

Scheerapparaat kopen? Hoe te kiezen?

De zoektocht naar het meest ideale scheerapparaat kan frustrerend zijn. Je hebt niet alleen keuze uit tal van merken, maar ook zijn er vele verschillende uitvoeringen die het ene apparaat aantrekkelijker zou maken dan het andere. Wij weten dat het vinden van het beste elektrische scheerapparaat voor uw type huid, gezichtsbeharing en voorkeuren lastig is.

Degenen die slechts op zoek zijn naar elektrische messen voor een snelle en eenvoudige scheerbeurt kunnen bij het kiezen verdwaald raken in de honderden modellen die markt aanbiedt. Wil je een scheerapparaat met twee of drie messen, recht of rond, nat/droog, ‘precision heads’, ‘flex motion’? Het is haast onmogelijk een goede keuze te maken vanwege de concurrerende reclameteksten en verwarrende omschrijvingen.

Gelukkig voor jou, hebben wij een review gemaakt van de 7 hoogst gewaardeerde elektrische scheerapparaten van 2022, gebaseerd op persoonlijk testen en online onderzoek. Dit zijn wat ons betreft de beste scheerapparaten die momenteel op de markt te vinden zijn. Deze lijst zullen wij uiteraard van tijd tot tijd herzien en updaten.
Bij het kiezen van het beste scheerapparaat hebben wij rekening gehouden met de volgende belangrijke factoren:
– Comfort
– Scheerprestatie
– Flexibiliteit voor contouren
– Type baarden
– Optie droog en nat scheren
– Technieken en systemen
– Prijs/kwaliteit verhouding

Bij onze overwegingen zijn al deze factoren meegenomen en uiteindelijk hebben we een lijst gemaakt waar we gedetailleerd ingaan op de allerbeste scheerapparaten van 2022. De lat van onze selectie ligt hoog en is de keuze is zo objectief mogelijk.

Waarom wij kozen voor deze scheerapparaten

In deze review hebben wij de functionaliteiten, de pluspunten en de minpunten van de door ons geselecteerde beste scheerapparaten van 2022 besproken.

Er zijn vele redenen waarom juist deze apparaten het gehaald hebben om op onze top 7 scheerapparaten lijst te komen. We hebben daarin verschillende factoren meegewogen, zoals veelzijdigheid, gebruiksgemak, het aantal (nuttige) accessoires, de accu en of je het apparaat droog of nat kunt gebruiken.

De scheerapparaten die in de review zijn opgenomen zijn, naast onze eigen ervaringen, tevens geselecteerd op populariteit, performance, recensies van anderen en prijs-kwaliteit verhouding. De positienummers moeten niet al te letterlijk genomen worden, want de ene factor kan voor jou zwaarder wegen dan de andere. Wat voor ons belangrijk is, is dat jij een product kan kiezen waar je weer enige jaren mee vooruit kunt.

FAQ (veelgestelde vragen)

Wat is een scheerapparaat?

Een scheerapparaat is een elektrisch apparaat dat haar vanaf de basis (de huid) afsnijd, zodat je een glad scheerresultaat krijgt. Een scheerapparaat voor mannen, waar deze post over gaat, is een scheerapparaat bedoeld om de baard en andere gezichtsbeharing te scheren.

Wat is het beste scheerapparaat?

Wat het beste scheerapparaat is, hangt af van jouw persoonlijke wensen waaraan een scheerapparaat moet voldoen en welke waarde je hecht aan de specificaties van het apparaat. Ook hangt het af van het budget dat je te besteden hebt, want de prijzen kunnen behoorlijk uiteen liggen. Lees onze review van de top 5 beste scheerapparaten (hierboven). De beste keuze is wat ons betreft de Philips S9000 Prestige als je voorkeur hebt voor een scheerapparaat met roterende mesjes en de Braun Series 9 9395CC als je voorkeur hebt voor een scheerblad.

Wat is het beste goedkope scheerapparaat?

Heb je een beperkt budget, of wil je gewoon een scheerapparaat die de klus klaart, zonder al te veel extra’s dan begrijpen wij dat. Als je een scheerapparaat wilt kopen, maar niet meer 50 euro wil besteden, dan zouden wij gaan voor de Philips OneBlade. Let wel op, dat als jij zware baardgroei hebt deze wellicht niet aan jouw wensen voldoet.

Wat is het beste scheerapparaat voor zware baardgroei?

Heb je zware baargroei met dikke stugge haren, dan zullen niet alle scheerapparaten jou tevreden stellen. Lees onze top 7 beste scheerapparaten en zie welke modellen geschikt zijn voor zware baardgroei.

Dit was de review van de 7 beste elektrische scheerapparaten van 2022 voor mannen. Nu is het aan jou om je favoriete scheerapparaat te kiezen!

Vergeet dit niet te delen!

Scroll naar boven