beste-scheerapparaat-mannen-top-5

5 beste scheerapparaten van 2019 voor mannen, een review…

Op zoek naar het beste scheerapparaat van 2019? Lees onze review over de top 5 beste scheerapparaten voor mannen!

De baard scheren… Een bezigheid die, bij elkaar opgeteld, een aanzienlijk tijdsbestek inneemt in het leven van de hedendaagse man. De ijdelheid verschilt van man tot man, maar over het algemeen wil men in een korte tijd een fraai gladgeschoren gezicht.

In de loop der tijd heeft de techniek van de scheerapparaten sprongen gemaakt en zijn de beste apparaten in staat een resultaat neer te zetten vergelijkbaar met een natte scheerbeurt met mesjes, zonder het krijgen van snijwondjes.

Hieronder staat een lijst van de 5 beste scheerapparaten in het jaar 2019. We bespreken de belangrijkste specificaties en de voor- en nadelen die we hebben ondervonden. Uiteraard houden we dit artikel up-to-date wanneer er zaken veranderen. Heeft u liever een baardtrimmer? Bekijk dan deze review van de 5 beste baardtrimmers.

Inhoudsopgave beste scheerapparaat 2019

* Zoekt u een scheerapparaat met een budget onder de 100 euro? Klikt u dan op de nummers 4 en 5!

Het kiezen van een scheerapparaat

De zoektocht naar het meest ideale scheerapparaat kan frustrerend zijn. Je hebt niet alleen keuze uit tal van merken, maar ook zijn er vele verschillende uitvoeringen die het ene apparaat aantrekkelijker zou maken dan het andere. Wij weten dat het vinden van het beste elektrische scheerapparaat voor uw type huid, gezichtsbeharing en voorkeuren lastig is.

Degenen die slechts op zoek zijn naar elektrische messen voor een snelle en eenvoudige scheerbeurt kunnen bij het kiezen verdwaald raken in de honderden modellen die markt aanbiedt. Wil je een scheerapparaat met twee of drie messen, recht of rond, nat/droog, ‘precision heads’, ‘flex motion’? Het is haast onmogelijk een goede keuze te maken vanwege de concurrerende reclameteksten en verwarrende omschrijvingen.

Gelukkig voor jou, hebben wij een review gemaakt van de 5 hoogst gewaardeerde elektrische scheerapparaten van 2019, gebaseerd op persoonlijk testen en online onderzoek. Dit zijn wat ons betreft de beste scheerapparaten die momenteel op de markt te vinden zijn. Deze lijst zullen wij uiteraard van tijd tot tijd herzien en updaten.
Bij het kiezen van het beste scheerapparaat hebben wij rekening gehouden met de volgende belangrijke factoren:
– Comfort
– Scheerprestatie
– Flexibiliteit voor contouren
– Type baarden
– Optie droog en nat scheren
– Technieken en systemen
– Prijs/kwaliteit verhouding

Bij onze overwegingen zijn al deze factoren meegenomen en uiteindelijk hebben we een lijst gemaakt waar we gedetailleerd ingaan op de allerbeste scheerapparaten van 2019. De lat van onze selectie ligt hoog en is de keuze is zo objectief mogelijk.

De 5 beste elektrische scheerapparaten 2019

1. Braun Series 7 7893s Wet & Dry
Scheerapparaat (Wehkamp)

braun-series7-wetdry-scheerapparaat

De 7 serie is de topper op de markt van de meest geavanceerde scheerapparaten gemaakt door Braun, een zeer gerespecteerd Duits bedrijf, die bekend staat om het leveren van goede elektrische producten met de laatste technologie. Hij komt met een reisetui, een reinigingsborsteltje en uiteraard een oplader.

Ja. U betaalt wat meer dan voor een standaard scheerapparaat, maar de 7893s is dan ook wel een super apparaat met de beste technologie en dus het beste scheerresultaat, ontwerp en comfort. Hij gaat bij goed gebruik jarenlang mee, dus het is het geld wat ons betreft dubbel en dwars waard.

Braun maakt gebruik van de “Opti-Foil” technologie, wat er voor zorgt dat er meer baardharen worden meegenomen en minder passages nodig zijn. De 2 bladen met foil-gaten vangen consistent haren over het gehele vlak en zorgen ervoor dat de dikke baardharen dieper worden afgesneden, wat zorgt voor een langduriger glad scheerresultaat.

Net zoals er smart phones en tv’s bestaan, bestaan er ook intelligente scheerapparaten. De sonische technologie van dit apparaat leest je baard en past zich eraan aan. Hij voelt de dichtheid aan en werkt extra krachtig op momenten dat het nodig is. Hij is dus prima geschikt voor alle typen baardgroei en als je zware baardgroei hebt is dit een must-have.

Behalve bovenstaande redenen zijn er nog een aantal redenen waarom de serie 7 zo’n goed scheerresultaat geeft. Het scheerapparaat heeft een 8-dimensionele flexibele kop waarmee zelfs de meest lastige contouren goed geschoren kunnen worden. Door micro-motion kunnen alle snijbladen los van elkaar bewegen, voor de fijne contouren. Daarnaast kan de gehele kop zelf ook nog in hoeken van 40 graden bewegen (macro motion).

Door deze ultieme flexibiliteit, en de opti-foilt technologie hoef je maar één keer over een bepaalde plek te gaan. Dit in combinatie met een beschermende skin guard, maakt dit scheerapparaat uitermate geschikt voor mannen met een gevoelige huid.

De Braun 7 serie is 100% waterproof. Je kunt hem afspoelen en ook gebruiken onder de douche. Hij is te gebruiken op een droog gezicht, een nat gezicht met water, maar ook met scheerschuim of scheergel.

De accu laadt in 1 uur op en na een volledige oplaadbeurt kun je het apparaat ook ca. 1 uur gebruiken, wat prima is. De batterij heeft een snel-laadfunctie: 5 minuten opladen is genoeg voor 1 scheerbeurt. Dit is handig, want bedraad is dit scheerapparaat niet te gebruiken, wat weer jammer is.

Het display geeft de resterende scheertijd aan. Het geeft ook de batterijstatus aan en wanneer het tijd is om het scheerblad te vervangen. In het filmpje hieronder worden de functies van de Braun 7 serie nog eens weergegeven:

Voordelen

 • Opti-foil technologie zorgt voor langdurig glad scheerresultaat
 • Volledig waterproof
 • Zeer comfortabel en perfect voor gevoelige huid
 • Scheert met gemak moeilijk bereikbare plaatsen zoals kaaklijn en hals
 • Vijf scheerfuncties van Sensitive tot Turbo voor een gepersonaliseerde scheerbeurt
 • Ook voor zware baardgroei geschikt

Nadelen

 • Alleen draadloos te gebruiken, dus niet vergeten op te laden

Nog wat budget over? Om het helemaal compleet te maken kunt u voor wat meer geld dit scheerapparaat inclusief bijbehorend Clean & Charge station kopen. Deze is op alcohol gebaseerd en verwijdert 99,99% van de bacteriën met één druk op de knop. Daarnaast smeert, droogt en herlaadt het je scheerapparaat automatisch. Bekijk het hier.

2. Braun series 9 9292cc
scheerapparaat (Coolblue)

braun-series9-scheerapparaat

De Braun 9 serie is het nieuwste topmodel van Braun. Dit scheerapparaat is nét weer wat geavanceerder dan de 7 serie, maar is dit ook de meerprijs waard? Het was een lastige keuze om dit apparaat op de eerste of tweede plek te zetten. Om die keuze te kunnen maken hebben we ze vergeleken en tegelijkertijd een prijs-kwaliteit verhoudingsoordeel gegeven. Maakt budget voor jou niet uit? Dan is dit scheerapparaat absoluut de beste.

Braun Serie 7 versus Braun Serie 9

Braun Series 7 Braun Series 9
Viervoudig Action Cutting Systeem Nee Ja
Personalisatie Modes Ja Nee
Meedraaiende scheerkop Ja Ja
Trimmers in de kop
Active lift & cut HyperLift &  Cut + Direct & Cut
Wet&Dry technologie Ja Ja
Bedraad scheren
Nee Nee
Micro vibraties per minuut
10,000 40,000
Flexibiliteit
8-dimensies 10-dimensies

In heel veel opzichten lijken de 7 series en de 9 series op elkaar. In de tabel hierboven zie je de belangrijkste verschillen (en overeenkomsten) tussen deze twee zwaargewichten van scheerapparaten.

De Braun 9 serie scheert met 40.000 micro vibraties per minuut. Dat is 4x zoveel dan de 7 serie. Het verschil is echter nauwlijks merkbaar. 10.000 is meer dan voldoende voor een glad resultaat. Heb je echt een hele volle baard met dik haar, dan geeft de 9 serie jou wel het beste resultaat.

Zoals in het filmpje hierboven te zien in, heeft de 7 serie 1 trimmer in de scheerkop, tussen de opti-foil bladen. Deze bevat een active lift & cut functie, zodat haren worden opgelift en afgesneden. De 9 serie heeft 2 trimmer in de kop, namelijk de hyperlift & cut en de direct & cut timmers:

 • De Hyperlift & cut trimmer lift de platliggende haren op en snijdt ze af (in essentie hetzelfde als active lift & cut).
 • De Direct & cut trimmer pakt de haartjes aan die in verschillende richtingen groeien en snijdt ze af.

De 7 serie heeft vijf personalisatie functies, dat wil zeggen dat je een scheermodus kan kiezen die het beste bij jouw huidtype past. Dit heeft de 9 niet. Desondanks is ook de 9 serie zeer aan te bevelen bij mensen met een gevoelige en snel geïrriteerde huid.

Voordelen

 • Opti-foil technologie zorgt voor langdurig glad scheerresultaat
 • Volledig waterproof
 • Zeer comfortabel en perfect voor gevoelige huid
 • Scheert met gemak moeilijk bereikbare plaatsen zoals kaaklijn en hals
 • HyperLift & Cut + Direct & Cut
 • Ook voor zware baardgroei geschikt

Nadelen

 • Alleen draadloos te gebruiken, dus niet vergeten op te laden

3. PHILIPS S9111/31 SERIES 9000
scheerapparaat (Coolblue)

philips-9000-scheerapparaat

Met elektrische scheerapparaten heb je gebruikers die zijn in te delen in twee subgroepen: zij die de voorkeur geven aan vibrerende scheerapparaten met mesjes bedekt door een folie en zij die zich liever scheren met roterende scheerapparaten, bestaande uit een kop met meerdere roterende mesjes. Welke techniek beter is, is een eeuwige discussie en met name bepaald door persoonlijke voorkeur. Over het algemeen zijn vibrerende apparaten meer geschikt voor een gevoelige huid en roterende meer voor dik haar.

Heeft u de voorkeur voor een roterend scheerapparaat? Dan steekt de Philips 9000 serie met kop en schouders boven de concurrentie uit. Een mooi body design, dat qua contour lekker in de hand ligt, met daar bovenop een kop met 3 roterende scheermessen die kunnen draaien, buigen en kantelen en dus zorgt voor ultieme flexibiliteit.

Philips maakt gebruik van de zogeheten V-Track Precision-mesjes welke alle haren, ook platliggende en in verschillende richting groeiende haren, in goede positie brengt, waarna ze worden afgesneden. Met de Super Lift & Cut-systeem worden de haren voorzichtig omhoog gelift. Dit zorgt voor een glad scheerresultaat en voorkomt dat je meerdere keren over dezelfde plek moet scheren.

De kop is zoals beschreven zeer flexibel. Door de ContourDetect-scheerhoofden met 8 draairichtingen zijn alle contouren van elk gezicht goed te bereiken. De kop zelf is flexibel. In de kop zitten 3 koppen die afzonderlijk kantelbaar zijn, waarin dan weer 3 scheerelementen zitten die ook allen kantelbaar zijn. Al met al zorgt dit ervoor dat 20% meer haren worden meegenomen per beweging en voor een egaal glad resultaat.

Bij de Philips 9000 kun je kiezen uit 3 comfort opties:
Sensitive: zachte, maar grondige scheerbeurt voor gevoelige huid.
Normal: normale scheerinstelling voor een grondige dagelijkse scheerbeurt.
Fast: een snelle instelling om tijd te besparen.

Of u een nat- of droogscheerder bent. Met de Philips 9000 kan het allebei en ook met scheerschuim of -gel. Spoel hem dan tijdens het scheren een paar keer af, zodat het scheren soepel blijft gaan. Ook onder de douche is hij te gebruiken.

Bijgeleverd is het smart clean-systeem, een schoonmaaksysteem voor het apparaat, waarmee het wordt schoongemaakt, gedroogd, opgeladen en gesmeerd.  Er zit een dubbel filter in, dat ervoor zorgt dat haren, scheergel en -schuim volledig uit het scheerapparaat wordt verwijderd. Dit zorgt voor optimale prestaties gedurende de gehele levensduur van het apparaat.

De accu is vergelijkbaar met die van de Braun modellen. Het volledig opladen duurt een uur. Dit geeft 50 minuten scheertijd. Ook deze heeft een snellaad functie, dus ca. 5 minuten opladen is voldoende voor 1 scheerbeurt. Het display weergeeft een batterij indicator, een reinigingsindicator,  een batterij ‘bijna-leeg’ indicator, indicatie voor scheerhoofden vervangen en een reisvergrendelingsindicator.

Tenslotte wordt de Philips 9000 ook geleverd met een opzetbare baardstyler (zie afbeelding), met 5 lengtestanden. Zo kunt u zelf uw ideale look creëren, van een stoppelbaard tot een kort getrimde baard. Dit maakt dit scheersysteem een super compleet systeem, waarmee u gelijk een trimmer in huis heeft.

Voordelen

 • V-Track Precision-mesjes en Super Lift & cut systeemn voor egaal glad resultaat
 • Volledig waterproof, droog en nat scheren en onder de douche
 • 3 comfort opties, dus ook geschikt voor gevoelige huid
 • 3 roterende mesbladen bewegend in 8 richtingen dus bereik alle moeilijke plekken
 • Inclusief smart clean-systeem
 • Inclusief opzetbare baardstyler, dus ook een trimmer
 • Ook voor zware baardgroei geschikt

Nadelen

 • Alleen draadloos te gebruiken, dus niet vergeten op te laden
 • Reinigingscontainers zijn wat prijzig

4. Braun Series 3 3040 Wet & Dry
scheerapparaat (Coolblue)

braun-series-3-scheerapparaat

** Beste scheerapparaat onder de 100 euro **
Je vraagt je nu misschien af: ‘moet ik nu echt een paar honderd euro betalen voor een goed scheerapparaat?’ Het antwoord is nee! Wel als je het beste van het beste wilt, maar uiteraard zijn er zeer goede scheerapparaten voor wat minder geld.

Dat bewijst de Braun serie 3, wat ons betreft de ‘budget-topper‘. Voor minder dan honderd euro te krijgen en als je hem voor 31-12-16 besteld krijg je ook nog eens 25 euro retour. Voor de meeste mensen is dit een grote aanrader, echter heeft u een zware baard met dikke, stugge haren? Overweeg dan de Braun 7 of 9 serie hierboven.

De Braun serie 3 is ’s werelds best verkochte scheerapparaat ooit. Met de MicroComb-technologie vangt en geleidt hij meer haartjes bij elke beweging. Dit zorgt voor een snellere scheerbeurt. Dit werkt vrij goed, echter voor perfectie kies je een van de bovenstaande modellen. Het SensoFoil systeem zorgt voor een gladde scheerbeurt en geen irritatie bij een gevoelige huid.

Dankzij de 3 afhankelijke snijelementen die los van elkaar kunnen bewegen past het apparaat zich aan aan de contouren van je gezicht. Werkt al met al prima, echter de volledige flexibiliteit van de serie 7 of 9, of de philips 9000 haalt hij niet.

Net als de duurdere modellen is ook de braun 3040 volledig waterproof en geschikt voor gebruik onder de douche. Behalve op een droog gezicht kun je dus ook nat scheren en ook met scheerschuim of scheergel.

De accu van het scheerapparaat is goed. Het opladen duurt een uur en dat geeft ongeveer 45 minuten scheertijd. Ook zit hier de snellaadfunctie op. Dat wil zeggen dat 5 minuten opladen goed is voor één scheerbeurt. Het display heeft de batterijstatus weer.

Voordelen

 • Beste scheerapparaat onder de 100 euro
 • Opti-foil technologie zorgt voor glad scheerresultaat
 • Volledig waterproof
 • Vriendelijk voor gevoelige huid
 • Past zich aan aan de contouren van je gezicht
 • Voor lichte en gemiddelde baardgroei geschikt

Nadelen

 • Alleen draadloos te gebruiken, dus niet vergeten op te laden
 • Geluid wat hard
 • Bij een zware baard met dikke stugge haren bent u beter af met de bovenstaande Braun serie 7 of 9

5. Philips S5420/06 Series 5000
scheerapparaat (Coolblue)

scheerapparaat-philips-5000

Als u niet al te veel wilt betalen voor een goed apparaat en u heeft de voorkeur voor een roterend scheerapparaat dan is dit de beste keuze voor u. Met bijna 150 recensies op coolblue uitstekend beoordeeld. Voor de meeste mensen een ideaal apparaat, echter als u een zware baard heeft met dik en stug haar, kijk dan toch liever naar het Philips 9000 model (nummer 3).

Door het MultiPrecision-systeem met afgeronde scheerkoppen glijdt het apparaat soepel over het gezicht en wordt de huid beschermd tegen irritatie. Het Super Lift & Cut-systeem zorgt ervoor mesjes tillen lange en korte haartjes op en snijden ze gelijk af, wat zorgt voor een snelle scheerbeurt en en niet telkens over de zelfde plek hoeven te bewegen.

De scheerkoppen zijn flexibel en beweging in 5 richtingen. Dit is niet zo flexibel als de duurdere modellen van Philips of Braun, echter levert dit scheerapparaat een opvallend goed resultaat en zijn lastige contouren als kaak en hals goed te doen.

Dit scheerapparaat wordt geleverd met een opzetbare trimmer voor het trimmen van de snor en de bakkebaarden.

De Philips 5000, ook wel AquaTouch elektrische scheerapparaat genoemd, is uiteraard 100% waterproof. Je kunt droog scheren en nat scheren met scheerschuim of -gel en ook scheren onder de douche is een optie.

De accu van het apparaat is vergelijkbaar met het model van Braun hierboven. Ongeveer 1 uur opladen geeft 45 minuten scheertijd (zo’n 15 scheerbeurten). Onverhoopt vergeten op te laden? Geen probleem. Ook de Philips 5000 heeft een snellaadfunctie, waarmee u met 5 minuten opladen de accu voldoende heeft geladen voor één volledige scheerbeurt. Hij is, net als de modellen hierboven alleen draadloos te gebruiken.

Het intuïtieve display geeft de volgende dingen weer: – batterij-indicator met 1 niveaus – reinigingsindicator – batterij bijna leeg-indicator – indicatie voor scheerhoofden vervangen – reisvergrendelingsindicator.

Voordelen

 • Volledig waterproof, droog en nat scheren en onder de douche
 • Geschikt voor gevoelige huid
 • 3 roterende mesbladen bewegend in 5 richtingen dus bereik alle moeilijke plekken
 • Past zich aan aan de contouren van je gezicht
 • Inclusief opzetbare baardstyler, dus ook een trimmer
 • Voor de lichte baardgroei geschikt

Nadelen

 • Alleen draadloos te gebruiken, dus niet vergeten op te laden
 • Bij een zware baard met dikke stugge haren bent u beter af met de bovenstaande Philips 9000

Dit was de review van de 5 beste elektrische scheerapparaten van 2019 voor mannen.

Ik hoop dat u wat heeft gehad aan deze review. Zo ja, deel je het even? Maak je mij meteen blij!

LAATST GEUPDATE op 12-01-2019

5

2 Comments

 1. Smets Hedwig 18 december 2018
  • admin 19 december 2018

Geef een reactie